Πεντάρα η Πορτογαλία με Ρονάλντο, Βιεϊρίνια

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει στην 11άδα και με τον Βιεϊρίνια να πετυχαίνει το πρώτο του διεθνές γκολ, η Πορτογαλία κέρδισε με 5-1 την Ιρλανδία στο τελευταίο της φιλικό πριν το Μουντιάλ και έδειξε πως είναι έτοιμη για την πρεμιέρα των ομίλων κόντρα στη Γερμανία. Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης.

Πεντάρα η Πορτογαλία με Ρονάλντο, Βιεϊρίνια

Η Πορτογαλία επικράτησε στο τελευταίο της φιλικό πριν το Μουντιάλ, της Ιρλανδία με 5-1 ωστόσο η είδηση για τους Πορτογάλους δεν είναι η έκταση του σκορ, αλλά η επανεμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο στην ομάδα. Ο αρχηγός είχε λείψει από τα δύο προηγούμενα φιλικά λόγω του προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και οι γιατροί της εθνικής Πορτογαλίας έκαναν τα πάντα προκειμένου να είναι έτοιμος για το πρώτο ματς της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ.

Ο κόουτς Πάουλο Μπέντο είδε με ανακούφιση το μεγαλύτερο αστέρι που διαθέτει να αγωνίζεται για 65 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο επιθετικός της Ρεάλ έδειξε παράλληλα τις διαθέσεις του μόλις στο 51ο δευτερόλεπτο, επιχειρώντας ένα μακρινό σουτ το οποίο απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό με τον Βαρέλα να βγάζει τη σέντρα και τον Αλμέιδα να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Πεντάρα η Πορτογαλία με Ρονάλντο, Βιεϊρίνια
© AFP/GETTY IMAGES

Ο Ρονάλντο στο 19' εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να σταματάει στο κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα η Ιρλανδία έβαλε αυτογκόλ, ενώ το 3-0 έγραψε και πάλι ο Αλμέιδα πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, η Ιρλανδία ανέβηκε και στο 52' σκόραρε το γκολ της τιμής, μειώνοντας σε 3-1. Στο 65ο λεπτό ο Πάουλο Μπέντο έβγαλε εκτός αγώνα τους βασικούς μέχρι εκείνη τη στιγμή Ρονάλντο, Μεϊρέλες, Νέτο και Αλμέιδα.

Το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη στα τελευταία λεπτά ήταν το πρώτο γκολ διεθνές γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια, με το οποίο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 77ο λεπτό. Λίγο πριν έρθει ο Κοεντράο και γράψει το τελικό 5-1 στο 83'. Η Πορτογαλία μετά από αυτό το φιλικό θα μεταβεί αμέσως στη Βραζιλία, προκειμένου να προετοιμαστεί για το ματς κόντρα στη Γερμανία που διεξάγεται στις 16 Ιουνίου.

H σύνθεση της Πορτογαλίας:

(Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Ρούμπεν Αμορίμ (81' Μιγκέλ Βελόζο), Νέτο (65' Πέπε), Ρικάρντο Κόστα, Φάμπιο Κοεντράο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ραούλ Μεϊρέλες (65' Αντρέ Αλμέιδα), Βαρέλα (73' Βιεϊρίνια), Κρ. Ρονάλντο (65' Νανί), Ούγκο Αλμέιδα (65' Έλντερ Ποστίγκα).

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK