Πέρασε στην αντεπίθεση ο Χαριστέας

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Άγιαξ, Άγγελος Χαριστέας μίλησε στον SuperΣπορ FM 94,6 για:

Πέρασε στην αντεπίθεση ο Χαριστέας

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Άγιαξ, Άγγελος Χαριστέας μίλησε στον SuperΣπορ FM 94,6 για:

Το δημοσίευμα στον ολλανδικό Τύπο ότι μετά τον τραυματισμό του δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και ο Άγιαξ πρέπει να τον παραχωρήσει.
" Το θέμα ουσιαστικά ξεκινάει από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ολλανδία. Ήρθα σε μια ομάδα (Άγιαξ) που με πίστεψε, ειδικά ο κ. Κούμαν που ήταν τότε προπονητής. Από την στιγμή που έφυγε, ξεκίνησε ένας πόλεμος εναντίον μου και ίσως να αντικατόπτριζε και τον πόλεμο με τον κ. Κούμαν, που έκανε κάποιες επιλογές. Έτσι, άρχισαν κάποια αρνητικά σχόλια για την απόδοση μου. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν με αγγίζουν και δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι έναν τέτοιο πόλεμο.

Υπάρχουν κάποιοι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι, που δείχνουν να έχουν πρόβλημα μαζί μου και αυτό που κατορθώνουν κάθε εβδομάδα, είναι να ανεβάζουν τα νούμερα των εκπομπών τους με το όνομα μου είτε μιλώντας για την απόδοση μου, είτε ασχολούμενοι με θέματα υγείας, όπως έγινε τώρα. Με παραξενεύει το γεγονός ότι ειπώθηκε κάτι για την υγεία μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κάποιοι που το ακούν ή το διαβάζουν, βάζουν στο μυαλό τους διάφορα πράγματα, που δεν ισχύουν.

Ήδη, έχω ξεκινήσει διαδικασία με τον δικηγόρο μου για να διασφαλίσω και να προστατεύσω τον εαυτό μου. Θα υπάρξουν συνέπειες για τον εν λόγω κύριο. Καταλαβαίνω τα δημοσιογραφικά όρια, αλλά δεν πρέπει να ξεπερνιούνται. Ίσως, ο δημοσιογράφος που έβγαλε αυτή την είδηση, χρησιμοποίησε το πρώτο σκέλος (ότι δεν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο μετά τον τραυματισμό μου) για να φτάσει στο δεύτερο (να με παραχωρήσει ο Άγιαξ). Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κριτική που γίνεται πάνω στο παιχνίδι και την αγωνιστική ικανότητα και κατάσταση ενός ποδοσφαιριστή. Από την άλλη, θεωρώ ότι κανένας δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει χωρίς να έχει πληροφορίες για ένα θέμα όπως είναι αυτό της υγείας.

Πιστεύω ότι ο πρώτος κανόνας ενός δημοσιογράφου είναι να μιλήσει με τον ίδιο αθλητή, στον οποίο αναφέρεται και μετά να γράψει αυτό που θέλει. Όταν γίνεται χωρίς να έχει πληροφορίες, σημαίνει ότι έχει προσωπικό πρόβλημα. Γενικά, όμως, κάποιοι κύριοι στο Άμστερνταμ λειτουργούν αρνητικά σε βάρος των Ελλήνων, αφού έγινε στο παρελθόν και στον Νίκο Μαχλά και στον Γιάννη Αναστασίου".

Την πορεία της αποθεραπείας του και την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση
" Ήδη έχω ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα και ενδέχεται αν όχι στο επόμενο, αλλά στο μεθεπόμενο παιχνίδι να παίξω. Μετά το χτύπημα είχα μια διάσειση, αλλά ο χρόνος προσαρμογής είναι διαφορετικός σε κάθε άνθρωπο και μου του εξήγησαν όλοι οι γιατροί. Εγώ έκανα το λάθος να επανέλθω πάρα πολύ γρήγορα και το τραύμα μου υποτροπίασε. Από δική μου θέληση να προστατεύσω λίγο ακόμη τον εαυτό μου, τράβηξε λίγο περισσότερο η απουσία μου και όχι γιατί μου το συνέστησε ο γιατρός.

Από ιατρικής άποψης, είχα το ελεύθερο να αγωνιστώ ακόμη και αύριο. Αλλά καλύτερα να αργήσεις λίγο παραπάνω και να είσαι 100% έτοιμος παρά να ρισκάρεις έναν τραυματισμό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τραύμα στο κεφάλι. Θέλω να γυρίσω στη δράση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να βοηθήσω τον Άγιαξ. Έχω μιλήσει και με τον κ. Μπλιντ, του οποίου την εμπιστοσύνη έχω κερδίσει, καθώς πέτυχα αρκετά γκολ στα πρώτα πέντε παιχνίδια".

Την ανανέωση του συμβολαίου του Ότο Ρεχάγκελ και την Εθνική ομάδα
" Χάρηκα για την ανανέωση του Ότο Ρεχάγκελ. Το ότι αποφάσισε να παραμείνει, είναι μεγάλη χαρά για μένα , γιατί τα τελευταία 4 χρόνια πορεύτηκα μαζί του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Είχαμε πολλές χαρές και επιτυχίες και λίγες λύπες. Πιστεύω ότι έχει να δώσει πάρα πολλά πράγματα και οι ποδοσφαιριστές που θα απαρτίζουν από εδώ και πέρα την Εθνική ομάδα, θα αποκτήσουν τέτοια νοοτροπία που θα τους βοηθήσει πολύ στην καριέρα τους.

Όσο για την Εθνική ομάδα, θεωρώ αποτυχία το ότι δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην τελική φάση του Μουντιάλ, αφού και για λόγους εγωϊσμού, ήθελα να αγωνιστώ στα γήπεδα της Γερμανίας. Πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτή την αποτυχία και να δούμε τον επόμενο στόχο που είναι η πρόκριση στο EURO. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να πάρουμε το εισιτήριο για τα τελικά. Θα περιμένουμε την κλήρωση, αλλά πιστεύω πως ανεξάρτητα από αυτή, η ομάδα θα δείξει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προκριματικά του Μουντιάλ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK