Πέρασε τις εξετάσεις με… σπασμένο χέρι ο Ιμπραΐμοβιτς (vids)
Σε εγρήγορση βρίσκεται από τις 9:30 το πρωί της Δευτέρας (27/7) ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Τζουάν Λαπόρτα, και μερικούς ακόμα ανθρώπους του συλλόγου, πέρασε τον πρώτο γύρο των ιατρικών εξετάσεων (ακτινογραφίες, εργομετρικά) στο Hospital de Barcelona, αν και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το κάταγμα στο αριστερό χέρι που υπέστη στο φιλικό της
Ιντερ με την Τσέλσι.
“Πρέπει να σκεφτούμε πως θα χειριστούμε το θέμα, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα συναντηθούμε και θα αποφασίσουμε για τη μέθοδο θεραπείας”, τόνισε ο γιατρός της Μπαρτσελόνα, Ρισάρντ Προύνα.
Το απόγευμα το νέο “νούμερο 9” των Καταλανών βρέθηκε στις ιατρικές εγκαταστάσεις του “Καμπ Νόου” για καρδιολογικές εξετάσεις, τις οποίες πέρασε επίσης με επιτυχία. Ακολούθως υπέγραψε τα συμβόλαια συνεργασίας και σειρά πήρε η παρουσίασή του στο γήπεδο των πρωταθλητών Ευρώπης, που είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 (20:00 ώρα Ισπανίας).
Τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας
Στο περιθώριο της επεξήγησης των οικονομικών δεδομένων της αγοράς του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ανακοινώθηκαν και τα οικονομικά του συλλόγου για την περίοδο 2008-09.
Οι Καταλανοί εμφανίζουν καθαρά κέρδη 8,8 εκατομμυρίων ευρώ, αφού αυξήθηκαν κατά πολύ τα έσοδά τους σε σχέση με πέρυσι λόγω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων και των νέων εμπορικών συμφωνιών της προηγούμενης σεζόν. Από 333,8 εκατομμύρια έφτασαν τα 384,8, τη στιγμή που η αύξηση των εξόδων ήταν σαφώς μικρότερη (από 162,6 εκατομμύρια σε 198,6).
Για το 2009-10 το μπάτζετ θα είναι 405 εκατομμύρια και τα προβλεπόμενα κέρδη 30 εκατομμύρια, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί πως αύξηση παρουσίασαν και τα χρέη, αφού από 190 εκατομμύρια έφτασαν στα 202 εκατομμύρια.
Ο οικονομικός διευθυντής των “μπλαουγκράνα”, Τζουάν Μπόιτς, έκανε δηλώσεις με τις οποίες προσπάθησε να διευκρινήσει τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής-ανταλλαγής των δύο ομάδων, τα οποία μεταβλήθηκαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το κόστος της μεταγραφής φτάνει τα 66 εκατομμύρια ευρώ ενώ η Μπαρτσελόνα θα παραχωρήσει τον Αλιακσάντρ Χλεμπ δανεικό για ένα χρόνο, πληρώνοντας το 70% του μισθού του (το υπόλοιπο οι “νερατζούρι”). Ως γνωστόν, στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η ελευθέρας του Σαμουέλ Ετό, ο οποίος με τα δεδομένα της μεταγραφής, κοστίζει 20 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Μπόιτς, ο οποίος τόνισε πως κάθε ποσό άνω των 4,5 εκατομμυρίων είναι κέρδος για την Μπαρτσελόνα, αφού είχε αγοράσει τον Καμερουνέζο επιθετικό από τη Μαγιόρκα το 2004 έναντι 4 εκατομμυρίων.
Οσο για το που οφείλεται η τεράστια διαφορά στην κοστολόγηση των δύο ποδοσφαιριστών, τόνισε: “Ο Ετό είχε ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με την ομάδα του, ενώ ο Ιμπραΐμοβιτς πέντε. Θεωρητικά μπορούμε να πούμε ότι οι αξίες τους είναι παραπλήσιες, αλλά ο Ετό σε ένα χρόνο θα είχε μηδενική αξία. Οπότε πιστεύω ότι τον κοστολογήσαμε ψηλότερα από όσο θα του αντιστοιχούσε κανονικά τώρα”.
Συνολικά, πάντως, η Ιντερ θα βάλει στα ταμεία της 43,25 εκατομμύρια ευρώ, αφού εκτός από τα 20 εκατομμύρια ευρώ που μεταφράζονται στην αξία του Ετό, θα χάσει ακόμα το 5% της μεταγραφής, αφού δια νόμου αυτό πηγαίνει (όταν πρόκειται για διεθνείς μεταγραφές) στις ομάδες που αγωνίζονταν οι ποδοσφαιριστές από τα 12 μέχρι τα 23 τους χρόνια.