Πέρασε η τροπολογία, βγαίνει η άδεια για το γήπεδο!

Ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στη Βουλή πλην ΚΚΕ, η τροπολογία που περίμεναν στην ΑΕΚ για να παρακαμφθούν τα εμπόδια που θέτει ο Δήμος και πλέον όλα μετρούν αντίστροφα για την έκδοση της άδειας και το ξεκίνημα των έργων!

Πέρασε η τροπολογία, βγαίνει η άδεια για το γήπεδο!

Πέρασε πανηγυρικά από τη Βουλή όπως αναμενόταν από όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ), η τροπολογία που εμπεριέχει την παράκαμψη των Δήμων σε ότι αφορά τις εγκρίσεις των υψομέτρων σε έργα αθλητικών εγκαταστάσεων με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 15.000 θεατών. Η συγκεκριμένη τροπολογία αγγίζει σε μεγάλο βαθμό το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ (αλλά όχι μόνο αυτό) και αποτελεί την εξέλιξη που περίμεναν για αρκετό καιρό οι άνθρωποι της "Δικέφαλος 1924" που τρέχουν το πρότζεκτ της "Αγιάς Σοφιάς".

"Η ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΩΤΙΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ"!

Χαρακτηριστική ήταν η φράση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου στην τοποθέτησή της επί του θέματος. "Κάποιοι πίστεψαν ότι θα διώξουν την ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η πιο διάσημη Φιλαδελφιώτισσα είναι η ΑΕΚ! Ψηφίζω την σωτήρια τροπολογία και αδημονώ να βρεθώ στην Αγιά Σοφιά".

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Η ΑΕΚ θα υποβάλει την υψομετρική μελέτη στο αρμόδιο υπουργείο προς έγκριση, όπως ακριβώς αναφέρει η τροπολογία. Στη συνέχεια, αφού εγκριθεί θα καταθέσει τον -πλήρη- φάκελο με την εγκεκριμένη μελέτη, κάτι που θα αποτελεί το τελευταίο βήμα (σε μια… ατέλειωτη πορεία ετών) πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Οι διαδικασίες θα τρέξουν και με την έκδοση της άδειας θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως απαιτείται για την ετοιμασία του εδάφους προκειμένου να αρχίσουν τα έργα. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ θα παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου και θα εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια το κάθε βήμα που θα ακολουθήσει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Για πρώτη φορά από το 2003 φαίνεται πως το πολύπαθο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ μπαίνει στην τελική του ευθεία και με την άκρη του τούνελ για είναι πιο ορατή από ποτέ. Το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ΑΕΚ στην έναρξη των έργων το προσεχές καλοκαίρι συγκεντρώνει συντριπτικά μεγάλες πιθανότητες και πλέον όλα δείχνουν πως αυτή τη φορά δεν πρόκειται να σταματήσει η επιστροφή της "Ένωσης" στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τη συγκεκριμένη εξέλιξη και με την υπερκομματική (πλην ΚΚΕ) υπερψήφιση της τροπολογίας, η οποία αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας. "Σύσσωμος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος της χώρας αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ΑΕΚ και δικαίωσε τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για το μεγάλο όνειρου του κόσμου της ομάδας μας" έλεγαν στελέχη της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ αμέσως μετά την ψήφιση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK