Περί Σέπαρντ και...δημοσιογραφίας

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι ανακοινώσεις από την ΠΑΕ Πανιώνιος. Πριν καλά καλά περάσουν 24 ώρες από την ανακοίνωση στην οποία καταφερόταν εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι, βάσει αυτής, "εφήυραν" την απομάκρυνση του Μάρτιν Βάνιακ, ακολούθησε άλλη μία την Τετάρτη με κεντρικό θέμα το "κόψιμο" ή όχι του Ντίλον Σέπαρντ από την Εθνική ομάδα της Νότιας Αφρικής.

Περί Σέπαρντ και...δημοσιογραφίας
Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι ανακοινώσεις από την ΠΑΕ Πανιώνιος. Πριν καλά καλά περάσουν 24 ώρες από την ανακοίνωση στην οποία καταφερόταν εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι, βάσει αυτής, "εφήυραν" την απομάκρυνση τουΜάρτιν Βάνιακ, ακολούθησε άλλη μία την Τετάρτη με κεντρικό θέμα το "κόψιμο" ή όχι του Ντίλον Σέπαρντ από την Εθνική ομάδα της Νότιας Αφρικής.

Η ανακοίνωση της Τρίτης (04/10)

Η ΠΑΕ Πανιώνιος στο παρελθόν παρότρυνε τους φιλάθλους της να αποφεύγουν να ενημερώνονται από οπαδικές εφημερίδες. Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε με αφορμή μερίδας δημοσιευμάτων από συγκεκριμένους δημοσιογράφους οι οποίοι εφαρμόζουν νέες μεθόδους και τακτικές που σίγουρα δεν τιμούν τη δημοσιογραφία. Μία από αυτές τις τακτικές που προσβάλουν τον άνθρωπο, είναι η δημιουργία ρουφιάνων, μιας και θεωρούν επίτευγμα τους το να πείσουν τους ποδοσφαιριστές να τους μεταφέρουν συνηθισμένα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά στο χώρο που εργάζονται. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι που επιλέγουν τέτοιες μεθόδους σπάνια πατούν στο γήπεδο αφού δεν τους ενδιαφέρει η υγιής δημοσιογραφία και αρκούνται μόνο στα κουτσομπολιά και στα σχόλια τρίτων τα οποία και φυσικά παρουσιάζουν με τον τρόπο που θέλουν και ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Δεν εξηγείται διαφορετικά, αφού πλέον όλες οι ΠΑΕ διαθέτουν επίσημες ιστοσελίδες καθώς και γραφείο Τύπου με σκοπό τη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοσιογράφων. Προφανώς όμως δημοσιογράφους όπως ο κ. Φουστέρης και ο κ. Φιτσαντωνάκης δεν τους ενδιαφέρει η σωστή ενημέρωση από την ΠΑΕ, όπως ισχύει με τους άλλους συνάδελφους τους, αλλά αρκούνται στο λεγόμενο ράδιο αρβύλα και ακολουθούν λάθος τακτική με αποτέλεσμα να ενημερώνουν λανθασμένα τους αναγνώστες τους. Τελευταίο παράδειγμα η δήθεν λύση συμβολαίου του Μάρτιν Βάνιακ που όπως αποδείχθηκε ήταν δική τους και μόνο εφεύρεση. Η ΠΑΕ Πανιώνιος δεν επιθυμεί και δεν την ενδιαφέρει να κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας σε κανέναν. Αυτό είναι δουλειά άλλων. Αλλωστε με τα γραφόμενά σας κρίνεστε από τον κόσμο.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχόλιο συναδέλφου δημοσιογράφου, ο οποίος "παρότρυνε" την ΠΑΕ να ανοίξει ΙΕΚ δημοσιογραφίας, αφού η ανακοίνωση της Τρίτης παρέδιδε μαθήματατου αντικειμένου:

"Η ΠΑΕ Πανιώνιος αναγκάζεται για μία ακόμη φορά και ελπίζουμε για τελευταία να διαψεύσει αναληθή δημοσιεύματα. Η ΠΑΕ Πανιώνιος λοιπόν ενημερώνει τόσο τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Πανιωνίου όσο και τους φιλάθλους της ομάδας, ότι ο Ντίλον Σέπαρντ ουδέποτε κόπηκε από την Εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής γιατί απλούστατα με δική του απόφαση ουδέποτε ενσωματώθηκε σε αυτή. Και το κυριότερο. Ο Σέπαρντ ουδέποτε πήγε στην πατρίδα του ώστε να μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αυτά για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων, αλλά και για το από που θα πρέπει να ενημερώνονται οι φίλαθλοι μας. Οσο για τα ΙΕΚ δημοσιογραφίας, ουδέποτε μας απασχόλησαν γιατί εκεί διδάσκουν οι Μπραουδάκιδες οι οποίοι εξασφαλίζουν λαμπρό μέλλον στους απόφοιτους".

Πέραν των ανακοινώσεων, στο αγωνιστικό μέρος, η Τετάρτη (05/10) είναι η τελευταία ημέρα όπου την επίβλεχη της προπόνησης θα έχουν οι Φιλιππής και Μουρίκης αφού από την Πέμπτη το έργο αυτό θα αναλάβει ο βοηθός του Γιόζεφ Μπουμπένκο, Κέζα Φάρκας

News 24/7

24MEDIA NETWORK