Περήφανος ο Λουτσέσκου για Ρατς

Η πίστη του τεχνικού της Σαχτάρ στις δυνατότητες του Ρουμάνου αριστερού μπακ που κλείνει στον ΠΑΟΚ.

Περήφανος ο Λουτσέσκου για Ρατς

Η καριέρα του Ραζβάν Ρατς συνδέθηκε με έναν προπονητή που, κάλλιστα, μπορεί να χαρακτηριστεί ποδοσφαιρικός του "πατέρας". Ο λόγος για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, που ήταν αυτός που ανακάλυψε τον Ρατς, όντας τεχνικός της Ραπίντ Βουκουρεστίου και εισηγήθηκε την απόκτησή του και συνεργάστηκε μαζί του για δέκα χρόνια στην Σαχτάρ.

"Είμαι περήφανος για τον Ρατς"

Ο Λουτσκέσκου κλήθηκε να πάρει θέση, όταν ακούστηκε ότι έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον Ρατς η Ρεάλ Μαδρίτης. "Εγώ δεν θα τον εμποδίσω από το να πάει στη Μαδρίτη. Είμαι περήφανος γι 'αυτόν, γιατί έχει δώσει τα πάντα για Σαχτάρ, και αξίζει το καλύτερο. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής", είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός.

"Μου φαίνεται λογικό να ενδιαφέρεται η Γιουβέντους"

Κάποτε γράφτηκε έντονα στην Ρουμανία για ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Ρατς. Τότε, επιβεβαιώθηκε ότι ο Λουτσέσκου έπαιζε για τον Ρουμάνο αμυντικό και τον ρόλο του ποδοσφαιρικού "πατέρα". "Υπάρχει πολλή συζήτηση στη Ρουμανία για το θέμα αυτό. Ο ίδιος παίκτης ζήτησε πληροφορίες σχετικά με την Γιουβέντους και το ιταλικό πρωτάθλημα. Μίλησα γι 'αυτό με τον ίδιο, αλλά του είπα να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος, επειδή τίποτα ακόμη δεν είναι επίσημο. Ακόμη και αν μου φαίνεται απολύτως λογικό και πιθανό να ενδιαφέρεται για τον Ρατς μία ομάδα όπως η Γιουβέντους", τόνισε τότε ο Λουτσέσκου.

"Πάνε Τουρκία ή Ρουμανία"

Ο Λουτσέσκου είχε συμβουλέψει δημόσια τον Ρατς για την επόμενη μέρα της καριέρας του, μετά το φινάλε της συνεργασίας του Ρουμάνου μπακ με την Σαχτάρ. "Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε που έφυγε. Αν θέλει να παίξει έξω, η συμβουλή μου είναι να πάει στην Τουρκία, όπου νομίζω ότι είναι ένα πρωτάθλημα που του ταιριάζει. Εκτός εάν επιθυμεί να γυρίσει στην πατρίδα του και να παίξει στο πρωτάθλημά μας, όπως έκαναν πολλοί άλλοι έμπειροι παίκτες. Θα πρέπει να σκεφτεί ήρεμα", δήλωσε συγκεκριμένα.

Επτά πρωταθλήματα παρέα

Ο Ρατς και ο Λουτσέσκου έγραψαν ιστορία μαζί στην Σαχτάρ, κατακτώντας επτά πρωταθλήματα. Το 2005, το 2006, το 2008, το 2010, το 2011, το 2012 και το 2013.

Διαβάστε ακόμη:

Προφορική συμφωνία με τον Ρατς

News 24/7

24MEDIA NETWORK