Περισυλλογή στην Εθνική

Η νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί του Καζακστάν ήρθε στις καθυστερήσεις και όπως τόνισαν όλοι οι πρωταγωνιστές του αγώνα στο Αλμάτι, η επόμενη μέρα θα πρέπει να αφιερωθεί στην αυτοκριτική. "Δεν είμαστε υπερήφανοι για την απόδοσή μας", υπογραμμίζει ο Νικοπολίδης, "δεν είχαμε υπομονή", προσθέτει ο Λυμπερόπουλος. Τα πιθανά σενάρια της πρόκρισης

Περισυλλογή στην Εθνική
Η επόμενη μέρα της νίκης στο Αλμάτι βρίσκει ένα περίεργο τοπίο στο ελληνικό "στρατόπεδο". Οι επιθυμητοί τρεις βαθμοί ήρθαν, η ομάδα σκόραρε δις, βάζοντας ένα τέλος στην "ξηρασία" των έξι παιχνιδιών, ωστόσο κανείς δεν έχει μείνει ευχαριστημένος. Ο τρόπος που η Ελλάδα παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας μόνο θετική εικόνα δεν αποπνέει και παρά τους έξαλλους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν το τέρμα του Νίκου Λυμπερόπουλου, κανένα στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας δεν αγνοεί την κατάσταση.

Ο "χρυσός" σκόρερ της Εθνικής προχώρησε σε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "SuperΣΠΟΡ FM", τονίζοντας για το παιχνίδι: " Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε την αναμενόμενη απόδοση και την υπομονή που χρειάζεται ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν πετυχαίναμε να βάλουμε κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, θα ήταν ευκολότερα τα πράγματα. Όσο περνούσε η ώρα, θέλεις δεν θέλεις θα το πας το παιχνίδι 'ψηλά'. Προσωπικά, εγώ προετοιμαζόμουν για το παιχνίδι, είτε έπαιρνα χρόνο συμμετοχής είτε όχι. Το πίστευα μέσα μου και ήθελα να αγωνιστώ πολύ στο συγκεκριμένο παιχνίδι".

Για την επίτευξη του γκολ, ο 30χρονος επιθετικός δήλωσε: "Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν είκοσι παίκτες στην περιοχή. Μόνο αν σηκωνόταν η μπάλα υπήρχε περίπτωση να μπει γκολ, χαμηλά θα ήταν πολύ δύσκολο να περάσει. Ήθελα να σηκωθεί η μπάλα και έγινε το τέλειο σουτ. Μεγάλη σημασία είχε και το καθαρό μυαλό του Γκέκα, αφού σε πολύ μικρό χώρο, κατάφερε και μου γύρισε τη μπάλα".

Οσο για την επιστροφή του στην Εθνική, είπε: "Από τη στιγμή που είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πάντα έχεις φιλοδοξίες και ενθουσιασμό. Πίστευα ότι κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναβρεθώ σε αυτή την ομάδα. Προσωπικά δεν βλέπω διαφορετική την Εθνική, αλλά διαφορετική αντιμετώπιση από τους αντιπάλους. Πλέον υπάρχει μεγαλύτερο δέος, αφού αντιμετωπίζουν τους Πρωταθλητές Ευρώπης".

Αναφερόμενος στη συνέχεια και το παιχνίδι με τη Δανία, υποστήριξε: "Η Δανία είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά έχει και αδυναμίες στην άμυνα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι ενενήντα λεπτά. Να έχουμε υπομονή και να αλλάζουμε τη μπάλα με ψυχραιμία. Είναι παιχνίδι που το γκολ μπορεί πάλι να έρθει στο 93’".


Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στην ίδια συχνότητα, έχοντας γνώση των δεδομένων της ομάδας που δεν θυμίζει σε πολλά αυτήν που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης στην Πορτογαλία πριν ένα χρόνο και δύο μήνες.

" Δεν είμαστε υπερήφανοι για το ποδόσφαιρο που παίζουμε το τελευταίο διάστημα. Όμως η ομάδα αυτή έχει αρετές, όπως η μαχητικότητα, το πάθος και θα εξαντλήσουμε κάθε ευκαιρία για να βρεθούμε στο Μουντιάλ. Η Δανία είναι μακριά. Πρέπει να ασχοληθούμε με τη δική μας ομάδα, να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως παίκτες και ως ομάδα και όχι να κοιτάμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη Δανία".

Οσο για την κίνησή του να αφήσει την εστία του και να προχωρήσει μέχρι τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων στη φάση του γκολ ώστε να διεκδικήσει μια κεφαλιά, υπογράμμισε: "Ήταν μια κίνηση απελπισίας, της τελευταίας στιγμής. Ήταν όλα χαμένα και αποφάσισα να πάω μπροστά μήπως και γίνει αυτό που έγινε. Αυτό το γκολ, αυτή η νίκη, μας κρατάει ζωντανούς".

Αναφερόμενος στον αγώνα, ο 34χρονος τερματοφύλακας τόνισε: "Πίστευα ως το τέλος ότι θα το γυρίσουμε το ματς. Ήμασταν κακοί χθες, αλλά είχαμε καρδιά και αυτό τα λέει όλα. Έχουμε και τύχη, αλλά νομίζω πως πάνω από όλα είμαστε μαχητές, έχουμε παίκτες πεισμωμένους που αντιστέκονται σε κάθε δυσκολία".

Σχολιάζοντας την τελική ευθεία των προκριματικών, δήλωσε: " Πρακτικά θα ήταν καλύτερο να πηγαίνουμε για δύο αποτελέσματα στη Δανία, όμως πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα. Χρειαζόμαστε τη νίκη και αυτή θα επιδιώξουμε. Δεν θα είναι εύκολο, το ξέρουμε, όπως δεν ήταν και εύκολό στο Καζακστάν. Μας στοίχισε η ήττα στην Αλβανία".

"Σταδιακή ανανέωση"

Η κριτική που έχει δεχθεί ο Οτο Ρεχάγκελ για τις σταθερές προτιμήσεις σε ορισμένα πρόσωπα είναι μεγάλη. Η λέξη "ανανέωση" έχει έρθει στο προσκήνιο εδώ και καιρό και ο Νικοπολίδης απαντάει σχετικά: " Τον κύκλο σαν ποδοσφαιριστή τον κλείνει ο καθένας μόνος του. Σαν ομάδα, αν ο προπονητής αποφασίσει ότι ορισμένα παιδιά δεν μπορούν να προσφέρουν όσο παλιά, η απόφασή του είναι σεβαστή και τη δεχόμαστε. Η κριτική που γίνεται στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές κάνει καλό. Είναι πολύ φυσικό ορισμένα παιδιά να μην μπορούμε να συνεχίσουμε για αργότερα, αλλά αυτή είναι μια σκέψη για την επόμενη μέρα αυτής της διοργάνωσης".

" Τελειώνοντας το EURO αυτή η ομάδα και ηλικιακά και αγωνιστικά δεν μπορούσε να αλλάξει και θα ήταν παράλογο να το ισχυριστεί κάποιος. Πιστεύω ότι ίσως έχει αποφασίσει ο προπονητής πως πρέπει αυτή η ομάδα να τελειώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε. Μετά από ένα ευρωπαϊκό θα μπορούσε να καταλογίσει κάποιος ότι δεν έχουμε αυτή τη δίψα και την τρέλα, γιατί φτάσαμε στην κορυφή και από εκεί και πέρα ό,τι κι αν κάνεις είναι αποτυχία. Αυτό δεν μπορείς να το προσάψεις μόνο στον προπονητή, αλλά και σε όλη την ομάδα. Αυτό είναι ένα κομμάτι στην κακή μας πορεία, ότι δηλαδή ίσως κάπου επαναπαυτήκαμε κι εμείς".

Το καρέ της πρόκρισης

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης διατήρησαν σε ευνοϊκή θέση την ελληνική ομάδα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται μεν στην τρίτη θέση του ομίλου, ωστόσο έχουν ένα ματς λιγότερο από τους Τούρκους, με αποτέλεσμα η πρόκριση να βρίσκεται στα χέρια τους. Τα σενάρια που αναπτύσσονται δύο αγωνιστικές πριν το τέλος είναι αρκετά για να μπερδέψουν.

Η βαθμολογία

1. Ουκρανία 24 (11 αγ.)
2. Τουρκία 20 (11 αγ.)
3. Ελλάδα 18 (10 αγ.)

4. Δανία 16 (10 αγ.)
5. Αλβανία 12 (10 αγ.)
6. Γεωργία 9 (9 αγ.)
7. Καζακστάν 0 (10 αγ.)




(link:65894)Οι υπόλοιποι αγώνες του δεύτερου ομίλου(/link)

Απομένουν

08/10 Δανία – Ελλάδα
08/10 Γεωργία – Καζακστάν
08/10 Ουκρανία – Αλβανία

12/10 Ελλάδα – Γεωργία
12/10 Αλβανία – Τουρκία
12/10 Καζακστάν – Δανία

Οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα των προκριματικών ομίλων

Το απλούστερο όλων είναι οι δύο νίκες της Ελλάδας στα παιχνίδια με Δανία και Γεωργία, το οποίο της δίνει τη δεύτερη θέση ανεξαρτήτως των υπολοίπων σκορ. Αυτό είναι και το επιθυμητό από όλους, η πορεία που θα επιδιώξουν ο Οτο Ρεχάγκελ με τους παίκτες του.

Εάν δεν συμβεί αυτό τότε τα πράγματα περιπλέκονται κάπως. Σε περίπτωση που το παιχνίδι στην Κοπεγχάγη λήξει ισόπαλο, τότε η Τουρκία θα πρέπει να μην καταφέρει να κερδίσει στο μοναδικό παιχνίδι που της απομένει, με την Αλβανία στα Τίρανα, τη στιγμή που η Ελλάδα θα επικρατεί της Γεωργίας στο "Καραϊσκάκη". Το ίδιο σενάριο πρόκρισης ισχύει και στην περίπτωση που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κερδίσει στη Δανία, αλλά έρθει ισόπαλο με τη Γεωργία.

Εφόσον η Ελλάδα δεν καταφέρει να κερδίσει στην Κοπεγχάγη, τότε θα πρέπει να ελπίζει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Η Τουρκία θα πρέπει να χάσει στο τελευταίο της παιχνίδι με την Αλβανία, ενώ η Δανία να "στραβοπατήσει" με το Καζακστάν στο Αλμάτι.

Η τέταρτη και τελευταία περίπτωση η οποία οδηγεί την Ελλάδα στα τελικά της Γερμανίας είναι η νίκη επί της Δανίας στις 8 Οκτωβρίου, η εντός έδρας ήττα από τη Γεωργία τέσσερις μέρες αργότερα, αλλά και ταυτόχρονη ήττα της Τουρκίας από την Αλβανία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK