Πέταξε από πάνω του την καυτή πατάτα το διαιτητικό

Απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη η προσφυγή των Οινιάδων. Κανονικά η γενική συνέλευση της ΕΠΟ, την Δευτέρα 19/12. Δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης το διαιτητικό.

Πέταξε από πάνω του την καυτή πατάτα το διαιτητικό
diaititiko ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κανονικά θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 η γενική συνέλευση της ΕΠΟ για την εκλογή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η προσφυγή του σωματείου Οινιάδες από την Αιτωλοακαρνανία που ζητούσε την ακύρωση της συνέλευσης και την διεξαγωγή της με βάση τον νόμο Φούρα και όχι το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, απορρίφθηκε με ψήφους 5-2 ως εκπρόθεσμη. Δηλαδή,δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και ουσιαστικά πέταξε από πάνω του την καυτή πατάτα της υπόθεσης απορρίπτοντας την προσφυγή για τυπικούς λόγους.

Αν έμπαινε στην ουσία, το διαιτητικό δικαστήριο θα έπρεπε να κάνει δεκτή την προσφυγή από την στιγμή που πριν από δύο μήνες είχε κάνει δεκτή την προσφυγή της Κηφισιάς και είχε ακυρώσει τις προγραμματισμένες για τις 26 Οκτωβρίου εκλογές της ΕΠΟ ώστε να γίνουν (και αυτές) με βάση το νόμο Φούρα.

Η προσφυγή ήταν εκπρόθεσμη σύμφωνα με το διαιτητικό δικαστήριο γιατί ο κανονισμός αναφέρει ότι έπρεπε να γίνει εντός 10 ημερών από την προκήρυξη της γενικής συνέλευσης (στις 17 Νοεμβρίου). Ο νομικός εκπρόσωπος των Οινιάδων Ζαχαρίας Κεσσές υποστήριξε ότι η προσφυγή κατατέθηκε στις αρχές Δεκέμβρη γιατί η ΕΠΟ έστειλε στις 7/12 συμπληρωματικό έγγραφο στις Ενώσεις στο οποίο αναφέρονταν οι όροι υπό τους οποίους θα διεξαχθεί ηγενική συνέλευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το διαιτητικό δικαστήριο κρίνει την ΓΣ της ΕΠΟ
Αυτή είναι η νέα προσφυγή κατά της ΕΠΟ
"Αλλάξτε τον νόμο Κοντονή..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK