Απεβίωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 63 ετών. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Απεβίωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος
vgenopoulos

Μία δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/11) με το θάνατο του πρώην διοικητικού παράγοντα του Παναθηναϊκού. Σχετική ανακοίνωση εξεδόθη από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, του οποίου ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της MIG, η οποία τονίζει ότι με βαθιά οδύνη το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του ομίλου.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΑΘΛΗΤΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και συνεργάτες», ενώ στη σταδιοδρομία του διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην "Thenamaris Shipping". Ήταν επίσης εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία ΑΕ» και της Marfin Popular Bank.

Πιο αναλυτικά, ήταν εκτελεστικός πρόεδρος του Marfin Investment Group, το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει το 89% της Vivartia (πρώην Δέλτα), Chipita, Μπαρμπα-Στάθης, Goody's, το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, την Attica Holdings που κατέχει τα SuperFast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Hilton Cyprus, τη Singular Logic, κ.ά. Τη θέση του εκτελεστικού προέδρου την ανέλαβε τον Ιούνιο του 2008, αφήνοντας τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου που κατείχε έως τότε.

Ήταν εγγονός του παλαιού παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών τη δεκαετία του 1950. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας το 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Συμμετείχε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα πρώτα χρόνια του επαγγελματισμού και τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στον σύλλογο με το Χρυσό Τριφύλλι.

Τον Ιανουάριο του 2008 προχώρησε στην δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ), με σκοπό την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Τα τελευταία χρόνια ο Ανδρέας Βγενόπουλος μπήκε αρκετές φορές στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για υποθέσεις της τράπεζας Marfin αλλά και για της πρώην Λαϊκής τράπεζας στην Κύπρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

"Η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα φτωχότερη μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός μεγάλου φίλου του συλλόγου, του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Βγενόπουλος συνέδεσε τη ζωή του με τον Παναθηναϊκό. Φόρεσε και τίμησε τη στολή με το έμβλημα του Τριφυλλιού ως αθλητής της ξιφασκίας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας ενώ κατέκτησε μετάλλια σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Εν συνεχεία στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θέση που διατήρησε για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Ως θερμός φίλαθλος του Παναθηναϊκού ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2008 την πρωτοβουλία ίδρυσης της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, μιας ομάδας επιφανών επιχειρηματιών φίλων του Παναθηναϊκού, η οποία είχε ως βασικό όραμα την ανέλιξη του συλλόγου μέσω ενός ιδιοκτησιακού καθεστώτος πολλών μετόχων.

Εν τέλει η βάση της πρωτοβουλίας του υλοποιήθηκε την άνοιξη του 2008. Ο ίδιος συμμετείχε στην ηγετική τετράδα μαζί με τους κ.κ. Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Πατέρα, η οποία σηματοδότησε μια νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό με την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης και διοικητικού μοντέλου, στοιχεία που έμειναν στην Ιστορία ως «εποχή πολυμετοχικότητας». Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που καθόρισε τις εξελίξεις εκείνης της περιόδου ο Βγενόπουλος συμμετείχε με το μεγαλύτερο καταβληθέν ποσό, καθιστώντας τον δεύτερο τη τάξει μέτοχο της ΠΑΕ μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Την άνοιξη του 2012 στήριξε το εγχείρημα της εταιρίας λαϊκής βάσης «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και ουσιαστικά ολοκλήρωσε την όποια εμπλοκή του με τα διοικητικά της ΠΑΕ.

Για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό τιμήθηκε με το Χρυσό Τριφύλλι. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του Ανδρέα Βγενόπουλου και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος".

Πηγή: News247.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK