Πέτυχε ο Καφές

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 5-0 τον Πανιώνιο στο άδειο "Γ.Καραϊσκάκης" και διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα. Παίκτης – ορχήστρα ο Παντελής Καφές. Ενδέκατη σερί εντός έδρας νίκη με τέρματα 34-1 για τους "ερυθρόλευκους" απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Παρελθόν ο Γιόζεφ Τσάπλαρ. Αντεπίθεση από τον Ατρόμητο, 2-2 στη Τούμπα με ΠΑΟΚ.

Πέτυχε ο Καφές
Δέκα συνεχόμενες εντός έδρας νίκες πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανιώνιο μετρούσε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 5-0 αυτή τη φορά στο άδειο "Γ.Καραϊσκάκης" και έκαναν το "11/11", με συντελεστή τερμάτων 34-1. Οπότε, η συνταγή πέτυχε και δεν έτυχε. Και πώς να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που ο Τροντ Σόλιντ πήρε ένα γκολ και τέσσερις ασίστ από τον άψογο Παντελή Καφέ.

Να φανταστεί κάποιος πως πριν καν τη σέντρα, τα πράγματα έδειχναν διαφορετικά. Ο Μιχάλης Καψής ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και έτσι έμεινε εκτός αποστολής, αν και προοριζόταν βασικός, με τον Ταραλίδη να παίρνει την θέση του και τον Μάριτς να κάθεται στον πάγκο. Κατά τα άλλα, ο Θανάσης Κωστούλας οπισθοχώρησε για να πάρει θέση δίπλα στον Γιώργο Ανατολάκη, με τον Κωνσταντίνου να έχει αριστερά τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και δεξιά τον Αρούνα Μπαμπανγκίντα.
Στον αντίποδα, ο Γιόζεφ Τσάπλαρ προτίμησε σχήμα με επιθετική αιχμή τον Τόμας Όραβετς, αφήνοντας στον πάγκο τον Μάριο Μπρέσκα. Ντάριο Φερνάντες και Ντίλον Σέπαρντ ανέλαβαν την υποστήριξη του Σλοβάκου.

Οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν περιβραχιόνια κατά της φτώχειας, ενώ πριν το εναρκτήριο λάκτισμα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Καλόπουλου.
Στα πρώτα λεπτά το ματς ήταν ισορροπημένο, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν ως κύριο πεδίο δράσης την αριστερή πτέρυγά τους. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έγινε ο εκφραστής των πρώτων επιθετικών ενεργειών των πρωταθλητών αλλά δύο κεφαλιές και ένα σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησαν τον Μάρτιν Βάνιακ.
Αποτέλεσμα δεν είχε ούτε η προσπάθεια του Τόμας Όραβετς στο 16ο λεπτό, όταν βρέθηκε σε θέση βολής μετά από καλή προσπάθεια των Ντίλον Σέπαρντ, Ντάριο Φερνάντεζ και Φανούρη Γουνδουλάκη.

Οι προειδοποιητικές βολές μπορεί να μην είχαν στόχο αλλά στο 25ο λεπτό, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μετά από ωραία, ομαδική, προσπάθεια. Ο Ταραλίδης έκανε τη κάθετη μπαλιά για τον Καφέ, εκείνος άνοιξε δεξιά για τον Μπαμπανγκίντα, ο Νιγηριανός γύρισε με τη μία και λίγο πιο πίσω από το πέναλτι, ο Καφές έκανε τη προβολή και νίκησε τον Βάνιακ.

Παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν πολλά στο αγωνιστικό πλάνο τους. Με εξαίρεση τον Όραβετς οι υπόλοιποι έμειναν πίσω από τη μπάλα και αρέσκονταν στο να περιμένουν το λάθος. Οι παίκτες του Σόλιντ δεν το έκαναν και έτσι το 1-0 χαρακτήρισε το πρώτο 45λεπτο, παρά την φιλόδοξη κεφαλιά του Τάκη Γιαννόπουλου στην εκπνοή (άουτ). Ένα πρώτο μέρος στο οποίο οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι παραπάνω, αν ο Κωνσταντίνου είχε εκμεταλλευτεί κάποια από τις ευκαιρίες του.

Η επανάληψη άρχισε, θεωρητικά, με το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο. Στο δεύτερο λεπτό όμως, ο Παντελής Καφές "ντύθηκε" δημιουργός, σέντραρε από τα δεξιά, ο Ιεροκλής Στολτίδης έκανε την τυπική δουλειά που γνωρίζει, σηκώθηκε για κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Βάνιακ και έδωσε σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του. Τα σχέδια του Τσάπλαρ, ο οποίος είχε περάσει τον Μπρέσκα στη θέση του Φερνάντεζ, υπέστησαν άμεσο πλήγμα.

Ο άλλοτε μέσος του ΠΑΟΚ όμως είχε κέφια και οκτώ λεπτά αργότερα συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να γίνει το 3-0. Κέρδισε τη κόντρα στο ύψος της μικρής περιοχής από πλάγια, στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα άλλαξε τροχιά στη σέντρα που επιχείρησε και ο Θανάσης Κωστούλας, από τα δύο μέτρα, δεν είχε πρόβλημα με το κεφάλι να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-0.
Ο Πανιώνιος είχε παρουσιάσει κακό πρόσωπο με αντίπαλο τη Λάρισα αλλά στο "Γ.Καραϊσκάκης" εμφάνιζε σημάδια αποσύνθεσης. Το προαναφερθέν, σε συνδυασμό με το κρεσέντο του Παντελή Καφέ, έφεραν και το 4-0, πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα. Πάλι από τα δεξιά, ο διεθνής μέσος ξεμαρκαρίστηκε ωραία, έβγαλε τη συρτή πάσα και ο Γιάννης Ταραλίδης δεν είχε πρόβλημα να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ούτε όμως ο Αρούνα Μπαμπανγκίντα. Στο 67ο λεπτό, ο Καφές και πάλι, έπιασε το σουτ, ο Νιγηριανός βρέθηκε στη πορεία της μπάλας καλυπτόμενος και το 5-0 ήταν τυπική διαδικασία.

Μετά το εκρηκτικό εικοσάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής και είχαν δοκάρι με τον Κοντοδήμο, αλλά η καλύτερη ευκαιρία ήρθε και πάλι από τον Ολυμπιακό, όταν μετά από σέντρα του Τζόρτζεβιτς ο Ντάνι, είχε αντικαταστήσει τον Κωνσταντίνου, έχασε την ευκαιρία από το μισό μέτρο.

Μέχρι τέλους δε μεσολάβησε κάτι άλλο και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους παίκτες τους να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα να σκεφτούν. Από τη μία το Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη η έξωθεν μαρτυρία.

Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Μαυρογενίδης (67’ Πάντος), Γεωργάτος, Κωστούλας, Ταραλίδης, Στολτίδης, Καφές, Τζόρτζεβιτς (82’ Καστίγιο), Μπαμπανγκίντα, Κωνσταντίνου (74’ Ντάνι).
Πανιώνιος: Βάνιακ, Εξουζίδης (56’ Μάκος), Γιαννόπουλος, Μανιάτης, Κοντοδήμος, Μαγκντί (61’ Μήτρου), Λαζαρίδης, Γουνδουλάκης, Σέπαρντ, Φερνάντεζ (46’ Μπρέσκα), Όραβετς.

Τα γκολ: 25’ Καφές, 47’ Στολτίδης, 55’ Κωστούλας, 59’ Ταραλίδης, 67’ Μπαμπανγκίντα

Κίτρινες κάρτες: Μανιάτης
Κόκκινες κάρτες: -


News 24/7

24MEDIA NETWORK