Πήγαν και τους περίμεναν στο γήπεδο Ξάνθη και Πλατανιάς

Τόσο η Ξάνθη, όσο και ο Πλατανιάς πήγαν κανονικά στα γήπεδά τους μαζί με τους διαιτητές των αγώνων τους, ωστόσο ούτε ο ΟΦΗ, αλλά ούτε κι ο ΠΑΣ κατάφεραν να ταξιδέψουν λόγω της βαρυχειμωνιάς. Πλέον η τύχη των αναμετρήσεων είναι στα χέρια της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Κανονικά στις... θέσεις τους ήταν τόσο η Ξάνθη, όσο και ο Πλατανιάς για τα παιχνίδια Κυπέλλου κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν προγραμματισμένα για το απόγευμα της Τετάρτης (11/1). Οι δύο ομάδες έδωσαν το παρών, μαζί με τους διαιτητές των αγώνων τους, ωστόσο ήταν γνωστό από πριν ότι ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα δεν ταξίδεψαν λόγω της βαρυχειμωνιάς.

Η ΕΠΟ όμως δεν ανέβαλε τα παιχνίδια και κατέστησε σαφώς με ανακοίνωσή της ότι αν δεν πραγματοποιηθούν θα ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

"Ύστερα από σχετικές ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ σχετικά με τους δύο αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας της 3ης φάσης Ξάνθη-ΟΦΗ, Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα, σας ενημερώνουμε ότι από την προηγούμενη Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προέβησαν σε όλες τις κανονιστικά προβλεπόμενες ενέργειες που οδήγησαν στην αναβολή 88 αγώνων 7 διαφορετικών διοργανώσεων δικής της ευθύνης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων".

Αναλυτικά, αναβλήθηκαν:

Τρεις αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είκοσι τρεις αγώνες του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Τέσσερις αγώνες του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Γυναικών.

Πέντε αγώνες του 1ου και του 2ου ομίλου του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Γυναικών.

Δεκατρείς αγώνες του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου και 6ου ομίλου του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας Γυναικών

Είκοσι αγώνες 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου και 6ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων.

Είκοσι αγώνες 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου και 6ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων.

Συνεπώς, τις τελευταίες 6 ημέρες, τα αρμόδια τμήματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τις ομάδες, τους αξιωματούχους των αγώνων και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων για να αντιμετωπίσουν έγκαιρα διαφορετικές περιπτώσεις (π.χ. επικινδυνότητα αγωνιστικών χώρων, αδυναμία προσέλευσης ομάδων, αδυναμία προσέλευσης διαιτητών, επιβάρυνση ποδοσφαιριστών). Ταυτόχρονα, για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των ομάδων, η ΕΠΟ προέβη, στις περισσότερες περιπτώσεις, στον άμεσο επανακαθορισμό του αγωνιστικού προγράμματος.

Οι αποτελεσματικές ενέργειες των υπηρεσιών της ΕΠΟ, σε αρμονική συνεργασία με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, απέτρεψαν την άσκοπη ταλαιπωρία 176 αποστολών ομάδων, 257 διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας, 29 παρατηρητών αγώνων και, φυσικά, απροσδιόριστου αριθμού θεατών των αγώνων και εκπροσώπων των ΜΜΕ που επρόκειτο να εργαστούν στα γήπεδα.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκοπεύει να πράξει ανάλογα και τις προσεχείς ημέρες, έτσι ώστε να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και συνθήκες αγώνων σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν ή σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τους επικείμενους αγώνες δικής της οργανωτικής ευθύνης.

Όλες οι ενέργειές της είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο, βάσει του οποίου ήταν αδύνατη η αναβολή των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας Ξάνθη-ΟΦΗ, Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα, γι’ αυτό και για τους συγκεκριμένους αγώνες θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη κανονιστική διαδικασία".

Έτσι λοιπόν οι δύο γηπεδούχοι πήγαν κανονικά στο γήπεδο, δήλωσαν ενδεκάδες, οι διαιτητές άνοιξαν το φύλλο αγώνα και μετά από λίγο... το έκλεισαν.

Πλέον η τύχη των δύο παιχνιδιών περνάει στα χέρια της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Εκείνη θα κληθεί να αποφασίσει εάν τα χαρτιά που θα καταθέσουν ΟΦΗ και ΠΑΣ για να αποδείξουν ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν στους προορισμούς τους ήταν αρκετά ή θα επιβληθεί κάποια "τιμωρία".

24MEDIA NETWORK