Πήρε άνετα αυτό που ήθελε

Πήρε άνετα αυτό που ήθελε

Η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το 0-0 από την έδρα της Ζενίτ και να έχει στα χέρια της την υπόθεση πρόκριση στους ομίλους της ΟΥΕΦΑ. Τρίτη ευκαιρία για την «Ενωση», που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει κάτι ανάλογο με Παρί Σεν Ζερμέν και Μάλαγα, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της. Μόνο στο πρώτο μέρος κινδύνεψε η «Ενωση», αλλά ο Σορεντίνο παρουσιάστηκε αρκετά έτοιμος για την κρισιμότητα του αγώνα, «σφραγίζοντας» την απόδοση του, με μία εξαιρετική επέμβαση στο 93’. Υπερβολικό φόβο έδειξε ο Σάντος που άφησε το πρώτο μέρος να περάσει χωρίς να αξιοποιηθεί επιθετικά από τους παίκτες του. Την απόδοση του Ιταλού τερματοφύλακα ακολούθησε η αμυντική γραμμή, ενώ ο Βενγλίνσκι είχε διάθεση, όχι όμως στήριγμα .

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αφού οι Τσιρίλο, Μόρας και Αλεξόπουλος παρατάχθηκαν μπροστά από τον Σορεντίνο. Στα άκρα και πίσω από κέντρο δραστηριοποιούνταν οι Κόντης (δεξιά) και Μάλμπασα (αριστερά). Στην μεσαία γραμμή ο Ιβιτς προτιμήθηκε για…ταίρι του Κατσουράνη, με τον Λυμπερόπουλο να παίζει κορυφή στην επίθεση και τους Σέζαρ, Βενγκλίνσκι να βγαίνουν από τα άκρα.

Xωρίς συγκινήσεις κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο, με τους Ρώσους να ψάχνουν χώρους στην ελληνική άμυνα και τους παίκτες του Σάντος να θέλουν να διαφυλάξουν το μηδέν παθητικό, πριν αποφασίσουν να ζητήσουν κάτι περισσότερο. Οι επιθέσεις των γηπεδούχων είχαν κύριο άξονα την αριστερή πλευρά στην οποία έπαιζε ο Στίβακ, ενώ σε βοήθεια του έσπευδαν αμφότεροι οι δύο επιθετικοί (Κερζάκοφ-Αρσάβιν).

Το κοινό του «Πετρόφσκι» σηκώθηκε από τις θέσεις του στο 13’, αλλά το φάουλ του Ραντίμοφ δεν κατέληξε στα δίχτυα, με τον Ιβιτς να «απαντά» με παρόμοιο τρόπο ένα λεπτό αργότερα.

Η ελληνική ομάδα ήταν ασύνδετη, με τους Σέζαρ και Βενγκλίσκι να παίρνουν με μόχθο την μπάλα και να μην βρίσκουν στήριγμα στις προσπάθειες του. Στον αντίποδα οι Κερζάκοφ και Αρσάβιν τροφοδοτούνταν αρκετά από τους συμπαίκτες τους, ενώ είχαν και ένα χέρι βοηθείας μόλις το χρειάζονταν.

Από το 20’ και μετά η ρώσικη ομάδα προσπάθησε να αλλάξει πλευρά ανάπτυξης και να βρουν τρόπους να μπουν στην περιοχή της ΑΕΚ. Τελικά το πέτυχαν και λίγο έλειψε να το αξιοποιήσουν μέσα σε δύο λεπτά. Πρώτα στο 23’ ο Γκορσκόφ σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σορεντίνο. Στην επόμενη φάση ο Στίβακ σέντραρε, ο Κερζάκοφ έκανε κίνηση στην περιοχή των «κιτρινόμαυρων», αλλά το γύρισμα του με το αριστερό δεν είχε τύχη.

O νεαρός επιθετικός, αφού δεν έβρισκε χώρο να ελιχθεί μέσα στην περιοχή τραβήχτηκε εκτός και με δύο σουτ απείλησε, χωρίς ωστόσο ο Σορεντίνο να αιφνιδιαστεί. Ο Ιταλός ανησύχησε στο 41’, σε ένα φάουλ του Αρσάβιν, αλλά τελικά η μπάλα του έκανε το χατίρι και…χάιδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του.

Στο 35’ ο Σάντος αποφάσισε να κάνει μία εσωτερική αλλαγή και να περάσει τον Μόρα στο πλάι του Κατσουράνη, ενώ τοποθέτησε τους Κόντη και Μάλμπασα στα άκρα της άμυνας και δίπλα στους Αλεξόπουλο και Τσιρίλο.

Η ΑΕΚ έδειξε να λειτουργεί λίγο καλύτερα, αλλά μέχρι να μπορέσει να το βγάλει στο γήπεδο έληξε το ημίχρονο, με τον Λυμπερόπουλο να τελειώνει τον «χορό» των ευκαιριών, έχοντας μία κεφαλιά άουτ.

Τα δύο…στρατόπεδα δεν είχαν αλλαγές στην επανάληψη, με την «Ενωση» να έχει διατηρήσει το σχήμα με τον Μόρα στα αμυντικά χάφ. Στον αντίποδα ο Πετρζέλα είχε ζητήσει από τον Κερζάκοφ να αλλάξει πλευρά με τον Αρσάβιν και να κινείται περισσότερο δεξιά, προσπαθώντας να αξιοποιήσει την ταχύτητα του κόντρα στον Αλεξόπουλο και τον Μάλμπασα.

Σημάδια βελτίωσης, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, παρουσίασαν οι παίκτες του Σάντος, που έφθαναν πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και πάλι οι προσπάθειες τους έμεναν ημιτελής, λόγω έλλειψης στηρίγματος.

Η ευκαιρία που ζητούσαν οι παίκτες του Σάντος ήρθε στο 61’, αλλά ο Τσοντοφάλσκι δεν αιφνιδιάστηκε από το φάουλ του Ιβιτς, όπως και ο Σορεντίνο σε μία εντυπωσιακή προσπάθεια του Κερζάκοφ, πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 72’ ο Σάντος έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Σοάρες να παίρνει την θέση του Σέζαρ και τον Βενγλίνσκι να δίνει την θέση του στα δεξιά στον νεοεισελθόντα Βραζιλιάνο. Ο Πετρζέλα απάντησε γεμίζοντας το κέντρο του με τον Βλάσοφ, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο του τον Κερζάκοφ.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το ανέβασμα της Ζενίτ για το πολυπόθητο γκολ ο Σάντος έβγαλε τον Βενγκλίνσκι και πέρασε στην θέση του τον Λάκη, με τον Σοάρες να αλλάζει πλευρά μόλις λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του. Ολοκληρώνοντας την προσθήκη νέου αίματος ο Σάντος έβγαλε στο 90’ τον Κατσουράνη και πέρασε στην θέση του τον Κυριακίδη.

Το παιχνίδι έδειχνε τελειώμενο, αλλά στο 93’ λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά. Ο Κερζάκοφ κέρδισε τις κόντρες και βρέθηκε απέναντι στον Σορεντίνο. Ο Ιταλός όμως παρουσιάστηκε πανέτοιμος και ανάγκασε τους συμπαίκτες του να του απονείμουν τα εύσημα για την διατήρηση του 0-0, που κάνει αρκετά «πονηρή» την ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε 14 βράδια.


Κίτρινες: Ανιούκοφ - Κατσουράνης, Αλεξόπουλος, Κόντης

ΖΕΝΙΤ: Τσοντοφάλσκι, Φλάχμπαρτ, Μάρες, Βιέστιτσα, Χάγκεν, Ραντίμοφ, Γκόρσκοφ (54΄ Πόσκους), Ανιούκοφ, Σπίβακ (86΄ Σιρλ), Κερζάκοφ, Αρσάβιν (75΄ Βλασόφ)
AEK: Σορεντίνο, Κόντης, Μάλμπασα, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης (90' Κυριακίδης), Ιβιτς, Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ (72΄ Σοάρες), Βενγκλίνσκι (84΄ Λάκης)


News 24/7

24MEDIA NETWORK