Πίστωση χρόνου

Πίστωση χρόνου

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου παραχώρησε ως προπονητής της Παναχαϊκής ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης την Πέμπτη το μεσημέρι.

Σε ερώτηση εάν φοβάται την θέση του σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας, είπε: "Οχι, δε φοβάμαι μη με διώξει ο πρόεδρος. Ο Μακρής πιστεύει σε μένα, μου δείχνει εμπιστοσύνη και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό ακόμα και αν, χτύπα ξύλο, δεν κερδίσουμε την Κυριακή τον Εθνικό Αστέρα. Ξέρει ότι η ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου. Ήρθα για να μείνω και να προσφέρω", δήλωσε με έμφαση ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός, ενώ μιλώντας για επιμέρους θέματα, σχετικά με την ομάδα, τόνισε τα εξής:

“Αυτή η ομάδα και το ξέρετε καλύτερα από εμένα έχει περάσει πολλά. Αλλαγές επί αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα. Υπάρχει πρόβλημα στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Έμπειροι ποδοσφαιριστές που τους υπολογίζω είναι ανέτοιμοι, ενώ οι νέοι αλλά άπειροι βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Ούτε εγώ, ούτε φυσικά οι ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, θέλουμε τουλάχιστον ένα μήνα για να δείξουμε τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα.

Μετά την 3η αγωνιστική και αφού θα έχει μεσολαβήσει η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας, θα είμαστε στα επίπεδα που επιθυμώ. Επομένως, ζητάμε από όλους, φιλάθλους και δημοσιογράφους, μια μικρή πίστωση χρόνου. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει ισορροπία. Από τους είκοσι ποδοσφαιριστές που υπολογίζω, το 1/3 είναι πανέτοιμοι για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες και τις απαιτήσεις ενός αγώνα, το 1/3 έχει φτάσει στο 60- 70% και το άλλο 1/3 είναι κάτω από το 50%. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε στην πρεμιέρα, για να ξεκινήσουμε με το δεξί και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Ομως, το πρωτάθλημα δεν κρίνεται από ένα ή δύο παιχνίδια.

Στόχος μας είναι η άνοδος. Προσέξτε, δεν μιλάω για πρωτάθλημα, αλλά για άνοδο στην Α' Εθνική. Ξέρουμε τις δυσκολίες, όμως θα δουλέψουμε σκληρά για να τον πετύχουμε. Το αξίζει και ο πρόεδρος και η Πάτρα. Γι' αυτό σε κάθε παιχνίδι θα παίζουμε για τη νίκη. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία και αυτήν προσπαθώ να "περάσω" και στους παίκτες μου. Όμως, να ξέρετε, σε όλες τις ομάδες, οι προπονητές προσπαθούν να προσαρμόσουν τα στοιχεία που θέλουν, με βάση τους παίκτες που διαθέτουν. Δεν μπορείς, όπως συμβαίνει στην Παναχαϊκή, να θέλεις να παίζεις με σέντρες και ψηλές μπαλιές όταν η ομάδα διαθέτει αρκετούς Λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές.

Τα στοιχεία που θέλω να δώσω στην ομάδα είναι η ομοιογένεια, η έντονη πίεση και η προσπάθεια στις προπονήσεις και στους αγώνες. Η ομάδα πρέπει να παίζει με τη μπάλα κάτω και με συνεχή κίνηση των ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να δημιουργούμε χώρους και ευκαιρίες. Δυστυχώς, δεν μπορώ να δουλέψω με 33 παίκτες. Θα έπρεπε να έχω 4 βοηθούς και πάλι όμως δεν θα γινόταν σωστή δουλειά. Γι' αυτό και αναγκάστηκα να "κόψω" τους συγκεκριμένους έξι ποδοσφαιριστές. Ανθρώπινα, είναι λάθος. ΄Ομως, όφειλα να το δω καθαρά επαγγελματικά και ρεαλιστικά. Επέλεξα αυτούς με βάση την αγωνιστική τους εικόνα και τις δυνατότητές του. Τώρα, δεν μπορούν να βοηθήσουν. Θα τους παρακολουθώ, όμως, και αν παρουσιάσουν πρόοδο, εδώ είμαστε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK