Πλατανιάς - Παναιτωλικός 2-0 (VIDEOS)

Σε μια σπουδαία νίκη έφτασε ο Πλατανιάς στα Χανιά, νικώντας με 2-0 τον Παναιτωλικό και πλέον είναι "αγκαλιά" με την παραμονή του στην κατηγορία. Ο Τόρες στο 84' και ο Γιακουμάκης στο 88' "έσωσαν" την παρτίδα για την ομάδα του Παράσχου.

Πλατανιάς - Παναιτωλικός 2-0 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με 4-3-3 και τον Τόρες στην κορυφή της επίθεσης κατέβασε την ομάδα του ο Γιώργος Παράσχος στο ματς-τελικό με τον Παναιτωλικό. Αντίθετα, ο Μάκης Χάβος προτίμησε το 4-2-3-1 με τον Έρικ Μορένο ως αιχμή του δόρατος και τους ταχύτατους Βιγιαφάνες, Μαρτίνες και Κάπελ πίσω του.

Αργός ήταν ο ρυθμός στο ματς από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Τα σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου, καθώς και τα λάθη έκαναν την εμφάνισή τους. Έπρεπε να περιμένουμε 16 ολόκληρα λεπτά για να δούμε την πρώτη τελική προς το τέρμα, με τον Φωτάκη να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ και τον Ολιμπά να αποκρούει. Ο Πλατανιάς απάντησε τρία λεπτά αργότερα με το σουτ του Ζαραδούκα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Χάβου ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο μέρος και απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο φινάλε του 45λέπτου αρχικά με τον Λάζαρ και στη συνέχεια με τον Βιγιαφάνες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αποστολόπουλος έφτασε μια ανάσα από το γκολ (στο 50') όμως ο Ράφαελ απέκρουσε με δυσκολία. Ο Παράσχος προσπάθησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, αντικαθιστώντας τον Ιτούα με τον Γκαβιλάν, ωστόσο, ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο 56' ο Μορένο και στο 61' ο Φωτάκης σπατάλησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, με την μπάλα να καταλήγει και στις δύο περιπτώσεις, άουτ. Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο στένευαν τα περιθώρια για τους γηπεδούχους. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, η ομάδα του Παράσχου ανέβηκε αρκετά και πίεσε την εστία του Παναιτωλικού στα τελευταία λεπτά. Η "λύτρωση" τελικά για τους γηπεδούχους ήρθε στο 84'.

Ο Γκαβιλάν έκανε το γέμισμα από φάουλ εκτός περιοχής, ο Κουλιμπαλί γύρισε ωραία την μπάλα στον Τόρες κι αυτός με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιακουμάκης μετά από ωραία μπαλιά του Γουνδουλάκη έγραψε το 2-0, "σφραγίζοντας" μια σπουδαία νίκη για την ομάδα του που την φέρνει σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

MVP

Ο Ολιμπά ήταν αυτός που κράτησε τον Πλατανιά στο ματς, μέχρι να έρθει ο Τόρες και να ανοίξει το σκορ. Ο κίπερ των Χανίων πραγματοποίησε πολύ καλές επεμβάσεις και ηρεμούσε την ομάδα του, όταν αυτή δεχόταν πίεση.

Αδύναμος Κρίκος

Αρκετά τα προβλήματα στην άμυνα που αντιμετώπισε στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός. Η αμυντική τετράδα δεν ήταν σταθερή και δεν είχε την ψυχραιμία που έπρεπε όταν η μπάλα "έκαιγε".

Σχόλιο

Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια το ένστικτο της επιβίωσης υπερισχύει. Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι μπορεί να έφτασαν σε λίγες περιπτώσεις στα καρέ του Ράφαελ, όμως το κίνητρο, το πάθος και η θέληση που έδειξαν στο ματς, τους χάρισε τη νίκη. Μια νίκη που κατά πάσα πιθανότητα θα τους εξασφαλίσει και την παραμονή μιας και την επόμενη αγωνιστική παίζουν με τον ΟΦΗ που έχει αποσυρθεί, άρα θα πάρουν άλλους 3 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα (58' Γκαβιλάν), Μπανανά, Ζαραδούκας (77' Γιακουμάκης), Τετέ, Αγκιλέρα, Αποστολόπουλος, Μαχαμάτ, Μενδρινός (67' Γουνδουλάκης), Τόρες.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Λαζάρ, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν (46' Κουτρουμάνος), Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Κάπελ (58' Μύγας), Βιγιαφάνιες, Μορένο (77' Άλβες).

News 24/7

24MEDIA NETWORK