Πλατινί: "Η European Super League θα γίνει πραγματικότητα"

Ο Μισέλ Πλατινί προέβλεψε την τελική επικράτηση της European Super League έναντι των UEFA και FIFA, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως οι αλλαγές με το νέο φορμάτ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν πρόκειται να αποτρέψουν την αναπόφευκτη εξέλιξη των πραγμάτων.

FILE - In this Wednesday, Sept. 14, 2016 file photo former UEFA President Michel Platini, waves after his speech during the vote for the new UEFA president in Athens. The former France soccer great who was banned by the FIFA ethics committee for alleged financial wrongdoing, Platini announced Wednesday Jan. 24, 2018, that is is taking his appeal to the European Court of Human Rights. (AP Photo/Thanassis Stavrakis, File)
(AP Photo/Thanassis Stavrakis, File) AP

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Παλατινί μοιράστηκε τη πρόβλεψή του για το μέλλον του ποδοσφαίρου αναφορικά με την European Super League, η οποία σύμφωνα με εκείνον θα επικρατήσει στο τέλος παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες από την πλευρά της UEFA και του προέδρου της Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο 3 φορές κάτοχος Χρυσής Μπάλας επεσήμανε ως αναπόφευκτο το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου για τις διοργανώσεις. "Το ποδόσφαιρο θα εκραγεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η FIFA και η UEFA δεν έχουν πλέον μονοπώλιο στις διοργανώσεις. Θα συμβούν πολλά πράγματα, θα καταφθάσει η Super League", προέβλεψε παρόλο που η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα παρέμειναν, τουλάχιστον δημοσίως, ως οι τελευταίοι υπερασπιστές της European Super League.

"Πολλοί άνθρωποι μου τηλεφωνούν. Είναι άνθρωποι που, όπως και εγώ, δεν τους αρέσει η FIFA και η UEFA. Αρχικά οι πλουσιότερες ποδοσφαιρικές χώρες ήταν εκείνες που είχαν μεγάλα γήπεδα και έβγαζαν χρήματα.

Σήμερα είναι οι χώρες που έχουν πολλά χρήματα και θέλουν να επενδύσουν. Το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Το Financial Fair Play ήταν ένα καλό πράγμα, στο βαθμό που έπρεπε να παίζεις με τα χρήματα που μπορούσες να δημιουργήσεις μεταξύ των εσόδων σου και του ελλείμματός σου", σχολίασε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: "Ίσως ούτε η FIFA ούτε η UEFA θα υπάρχουν πια, αν και πιστεύω ότι οι εθνικές ομοσπονδίες και όχι οι σύλλογοι θα συνεχίσουν να τις διαχειρίζονται". "Το ποδόσφαιρο είναι μια επιχείρηση, οι παίκτες είναι μια επιχείρηση και οι σύλλογοι είναι μάρκες", εξήγησε.

"Η προσπάθεια του Αλεξάντερ Τσέφεριν, προέδρου της UEFA, να δώσει νέα ώθηση στο Champions League δεν θα λειτουργήσει. "Οι καιροί αλλάζουν. Η Super League είναι αναπόφευκτη. Θα ήταν αδύνατο με εμένα επικεφαλής της UEFA, άλλωστε, το G14 που ήθελε να τελειώσει το ποδόσφαιρο. Σήμερα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον Τσέφεριν. Έκανε λάθος υπολογισμούς, άλλαξε το Champions League μόνο και μόνο για να μοιράσει περισσότερα παιχνίδια και χρήματα στους συλλόγους που θέλουν να το διαχειριστούν", δήλωσε ο Πλατινί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK