Πλέι οφ για τον πρωταθλητή από του χρόνου

Eνα τελείως διαφορετικό μοντέλο πρωταθλήματος προτείνει η Superleague προς τα μέλη της στη σχετική πρόταση που υπέβαλλε στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας την Παρασκευή. Πλέι οφ για το πρωταθλητή, πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 και υποβιβασμός μόνο μίας ομάδας απευθείας!

Πλέι οφ για τον πρωταθλητή από του χρόνου
Superleague balla bala ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επαναστατικές αλλαγές προτείνει για τη διεξαγωγή των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων της χώρας η Superleague.

Στην πρόταση/εισήγηση που μοιράστηκε την Παρασκευή στα μέλη του συνεταιρισμού στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας προβλέπεται-μεταξύ άλλων-ακόμα και διεξαγωγή πλέι οφ για τον πρωταθλητή!

Συγκεκριμένα, από τη σεζόν 2018-2019, σύμφωνα με το σχέδιο το πρωτάθλημα της Superleague θα διεξάγεται με τη συμμετοχή 14 ομάδων, άρα και 26 αγωνιστικών στην κανονική περίοδο.

Η νέα εξέλιξη αφορά τη διεξαγωγή πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, τη διεξαγωγή δηλαδή πλέι οφ για την ανάδειξη και του πρωταθλητή! Οι συμμετέχοντες σ' αυτά θα μεταφέρουν αυτούσιους τους βαθμούς τους στην έξτρα διαδικασία, κάτι που θα γίνει από την αμέσως επόμενη σεζόν (2017-2018).

Πλέι οφ θα γίνουν και για τις θέσεις 5-8 με έπαθλο τη μία θέση που περισσεύει για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ως προς υποβιβασμό προβλέπεται η...κάθοδος μίας ομάδας απευθείας και άλλης μίας η οποία θα δίνει μπαράζ με τον 2ο της football league!

Για να προκύψουν βέβαια 14 ομάδες στο πρωτάθλημα της Superleague την επόμενη σεζόν θα πρέπει να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες.

Η πρόταση, κατά πληροφορίες, αντιμετωπίστηκε θετικά από όλες τις ομάδες χωρίς φυσικά να γίνει αναλυτική συζήτηση για τις λεπτομέρειες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK