ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πληρώνει 17 εκ. ευρώ στην Τσέλσι ο Μούτου!

Ενα ηχηρό "χαστούκι" δέχθηκε την Πέμπτη (14/8)ο Αντριαν Μούτου, λίγες ώρες μετά την πετυχημένη έναρξη της χρονιάς για τον ίδιο, αφού σκόραρε για τη Φιορεντίνα και την οδήγησε στη νίκη στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πληρώνει 17 εκ. ευρώ στην Τσέλσι ο Μούτου!
Το ανοιχτό “μέτωπο” που έχει με την
Τσέλσι για ακόμα μία φορά τον βρήκε στην γωνιά του ηττημένου, αυτή τη φορά με κριτή τη
FIFA. Η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή αποφάσισε πως ο Ρουμάνος επιθετικός οφείλει να αποζημιώσει τον αγγλικό σύλλογο με
17,2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που υπολογίζονται ως η ζημία της Τσέλσι από την τιμωρία και τη λύση του συμβολαίου με τον Μούτου.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται το 2004, ένα χρόνο αφότου οι “μπλε” δαπάνησαν 19 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Πάρμα. Ο Μούτου βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης και τιμωρήθηκε με επτά μήνες αποκλεισμό. Τον Οκτώβριο του 2004 απολύθηκε από την Τσέλσι και όταν του επετράπη να αγωνιστεί και πάλι, εντάχθηκε στη Γιουβέντους, δίχως οι “μπλε” να πάρουν οικονομικά ανταλλάγματα.

Ο σύλλογος του Ρομάν Αμπράμοβιτς κινήθηκε νομικά και δικαιώθηκε αρχικώς από την FIFA, αν και οι δικηγόροι του ποδοσφαιριστή θεωρούν ότι πρόκειται για μία διαμάχη μεταξύ δύο ανεξαρτήτων πλευρών και η ποδοσφαιρική αρχή δεν έχει κάποια δικαιοδοσία στην υπόθεση. Ως εκ τούτου, θα καταλήξουν στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), την ανώτατη δικαιοδοτική αρχή, ώστε να… γλιτώσουν την τσέπη του πελάτη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ