Πληρώνει δύο μισθούς ως τα τέλη Ιουνίου

Η ενημέρωση του Τουμαζάτου προς το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τα υπόλοιπα τμήματα της ομάδας για το πλάνο οικονομικής εξομάλυνσης και επιστροφή της «κανονικότητας» στις «πράσινες» πληρωμές. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Πληρώνει δύο μισθούς ως τα τέλη Ιουνίου

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού άνοιξε το μεσημέρι της Τρίτης (13/6) τον «φάκελο οφειλές» προς το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ και τα υπόλοιπα τμήματα της ομάδας (Ακαδημία, προσωπικό του «Γ. Καλαφάτης» κ.ο.κ.), με ενημέρωση για το πλάνο αποπληρωμής και επιστροφής στην κανονικότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο γενικός διευθυντής της «πράσινης» ΠΑΕ, Αγησίλαος Τουμαζάτος είχε ενημερωτική σύσκεψη με τους διευθυντές και τους επικεφαλής όλων των τμημάτων του «τριφυλλιού», όπου ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα που θα υπάρξουν από τούδε και στο εξής στο «τριφύλλι».

Όπως τόνισε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Παναθηναϊκού, έως το τέλος του μήνα (ήτοι ως τα τέλη Ιουνίου) θα καταβληθούν από την ΠΑΕ από 1,5 έως 2 μισθοί, ανάλογα με το ύψος των καθυστερήσεων και των οφειλομένων που υπάρχουν ανά περίπτωση, αφού σε κάποιους φτάνουν έως και τους 5 μήνες. Χρήματα που θα προέλθουν από την τελευταία αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ που ήδη «τρέχει» και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο.

Από εκεί και πέρα στο πλάνο της διοίκησης είναι να υπάρξει απ’ τον Ιούλιο κιόλας, πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα των πληρωμών. Δηλαδή ανά μήνα να καταβάλλεται κανονικά ένας μισθός και να μην «ανοίξει» ξανά η ψαλίδα των οφειλομένων. Σε ότι αφορά δε, το υπόλοιπο των χρημάτων που οφείλονται προς τους εργαζόμενους, η πρόθεση της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι να οριοθετηθεί μέσα στο καλοκαίρι ένα χρονοδιάγραμμα για σταδιακή εξόφλησή τους, ούτως ώστε σε λίγους μήνες, να μην υπάρχει πλέον υπόλοιπο οφειλών.

Από εκεί και πέρα, όπως έχουμε επισημάνει εδώ και μέρες, η διοίκηση των «πράσινων» κι εν προκειμένω ο ίδιος ο Αλαφούζος κινείται ήδη (μέσω των χρημάτων που θα εισρεύσουν απ’ την ΑΜΚ στα ταμεία της ΠΑΕ) να εξοφλήσει μέχρι τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας (δηλαδή ως τις αρχές Ιουλίου), όλα τα οφειλόμενα που υπάρχουν απ’ τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε κι αφορούν ένα μέρος της δόσης Φεβρουαρίου και τη δόση Μαΐου. Ούτως ώστε η ομάδα να αρχίσει τη νέα σεζόν «καθαρή» απ’ τις οφειλές προς όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK