“Πλύση εγκεφάλου” από Στέφενς
Με ποιο τρόπο δουλεύει πάνω στη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης των παικτών του ΠΑΟΚ ο Ολλανδός τεχνικός.
Πολλά από τα αγωνιστικά προβλήματα του ΠΑΟΚ προέρχονται από την έλλειψη σωστής νοοτροπίας και τρόπου σκέψης και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Χουμπ Στέφενς.
Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει πώς για να βγει με επιτυχία η σεζόν, οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να χτίσουν τη σωστή ψυχολογική συμπεριφορά. Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα με τους συνεχείς αγώνες σε πρωτάθλημα-Ευρώπη και από εβδομάδα και στο Κύπελλο, μιλά συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του.
Μ’ αυτό τον τρόπο θέλει να κρατήσει τη συγκέντρωσή τους σε υψηλά επίπεδα και να μειωθεί ο κίνδυνος για απώλειες βαθμών.
Το έκανε και χθες, σημειώνοντας στην ομιλία τους στα αποδυτήρια: “Αν δείξουμε τον καλό εαυτό μας, θα κερδίσουμε”. Μάλιστα, με τη χρήση βίντεο έκανε διάφορες παρατηρήσεις αγωνιστικού χαρακτήρα ενόψει του απογευματινού αγώνα.
Ο Στέφενς θέλει να δει την ομάδα του να μπαίνει δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης, προκειμένου να φθάσει σε μία ακόμη νίκη που θα τονώσει την ψυχολογία της.
Φυσικά, ο 60χρονος κόουτς προβληματίζεται και για τα επίπεδα φυσικής κατάστασης ορισμένων παικτών και της σωστής διαχείρισής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Γιώργος Τζαβέλλας, που μετά από δύο συνεχόμενα παιχνίδια (και ένα που είχε προηγηθεί με την Εθνική) κρίθηκε σκόπιμο να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή.