Πλησίασε

Η Γιουβέντους δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι "μπιανκονέρι" νίκησαν με 1-0 την Ρετζίνα και πλησίασαν την κορυφή αφού Μίλαν και Ρόμα στραβοπάτησαν. Ο φονέας των γιγάντων χτύπησε ξανά. Η Ουντινέζε, ταπείνωσε με 2-1 την Ιντερ μέσα στο "Μεάτσα" και έκανε άλμα Ευρώπης. Μέσα στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ η Πάρμα που πέρασε με 2-1 από την έδρα της Σιένα. Το Σάββατο, η Λάτσιο είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στην Εμπολι

Πλησίασε

Η Γιουβέντους δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι "μπιανκονέρι" νίκησαν με 1-0 την Ρετζίνα και πλησίασαν την κορυφή αφού Μίλαν και Ρόμα στραβοπάτησαν. Ο φονέας των γιγάντων χτύπησε ξανά. Η Ουντινέζε, ταπείνωσε με 2-1 την Ιντερ μέσα στο "Μεάτσα" και έκανε άλμα Ευρώπης. Μέσα στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ η Πάρμα που πέρασε με 2-1 από την έδρα της Σιένα. Το Σάββατο, η Λάτσιο είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στην Εμπολι

To ματς της αγωνιστικής


(Meazza)

Ιντερ-Ουντινέζε 1-2

(71' Κρουζ - 53' Πίντζι, 66' Φάβα)


Το έκανε πάλι το θαύμα της η Ουντινέζε. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σκαλόνι, πέρασε με θρίαμβο από το "Μεάτσα" υποτάσσοντας με 2-1 την Ιντερ που απογοήτευσε. Η ομάδα του Ούντινε έκανε απλά αυτό που ξέρει καλύτερα, να χτυπά στην αντεπίθεση. Μάλιστα, απέναντι στους "νερατζούρι" είχε σχετικά εύκολο έργο αν υπολογίσουμε τα τεράστια αμυντικά τους κενά αλλά και τις σημαντικές τους απουσίες.
Με εκπλήξεις παρέταξε την ενδεκάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι που αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα. Ο Ιταλός τεχνικός άφησε στο πάγκο τον Κριστιάν Βιέρι και παρέταξε σχήμα με τρεις προωθημένους, τον Αντριάνο, τον Χούλιο Κρουζ και τον Αλβαρο Ρεκόμπα. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν ενώ αντίθετα, η Ουντινέζε με έξυπνη τακτική και με τον Ντάβιντ Πιζάρο να επιστρέφει, απειλούσαν στην αντεπίθεση.
Στο δεύτερο μέρος, ο Τζακερόνι κατάλαβε πως η ομάδα του δεν έχει τύχη έτσι και μετέτρεψε το σύστημα του σε 4-4-2 ενώ παράλληλα πέρασε τον Βιέρι στη θέση του Αντριάνο. Καμία βελτίωση. Το αντίθετο θα λέγαμε αφού στο 53' ο Πίντζι άνοιξε το σκορ και 13 λεπτά αργότερα ο Φάβα διπλασίασε τα τέρματα των "μπιανκονέρι". Οι Μιλανέζοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και στο 71' μείωσαν με τον Χούλιο Κρουζ αλλά από κει και πέρα δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω. Αλλαγή στο 69' πέρασε ο Γιώργος Καραγκούνης ο οποίος είχε ικανοποιητική απόδοση και χειροκροτήθηκε.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό χτύπημα για την Ιντερ που βλέπει την Λάτσιο να παίρνει προβάδισμα στη μάχη της 4ης θέσης. Μάλιστα, η ήττα έρχεται λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Οσον αφορά την Ουντινέζε, αυτή μπήκε δυναμικά στη μάχη της Ευρώπης αλλά είναι ομάδα χωρίς σταθερό πρόσωπο. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη αγωνιστική είχε χάσει μέσα στο "Φρίουλι" με 3-1 από την Μπολώνια.




Οι συνθέσεις

Inter: Toldo, Helveg, Adani, Cordoba, J Zanetti, Farinos (69' Karagounis), Stankovic, Pasquale, Cruz, Adriano (53' Vieri), Recoba (46' Lamouchi)

Udinese: De Sanctis, Bertotto, Sensini, Kroldrup, Jankulovski, Pinzi, Muntari, Pieri (86' Felipe), Jorgensen, Pizarro, Fava (74' Iaquinta)


Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Αλλάζουν τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου. Μίλαν και Ρόμα στραβοπάτησαν καιέδωσαν την ευκαιρία στην Γιουβέντους να επιστρέψει στη μάχη του τίτλου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, βρέθηκαν σε κακή μέρα και έμειναν στο 1-1 με την Λέτσε που έψαχνε βαθμούς σωτηρίας. Οι γηπεδούχοι με οδηγό τον Σεβαντόν έφεραν σε δύσκολη θέση τους "ροσονέρι" που έσωσαν την παρτίδα με τον Αντρέι Σεφτσένκο.
Ισοπαλία και για τους "τζιαλορόσι" και μάλιστα απέναντι στην ουραγό και καταδικασμένη, Ανκόνα. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο είδε την ομάδα του να μένει στο 0-0 και να χάνει την ευκαιρία να πλησιάσει την Μίλαν. Αντίθετα, η Γιούβε προχώρησε με επιτυχία. Η ομάδα του Μαρσέλο Λίπι αν και δυσκολεύτηκε, νίκησε με 1-0 την Ρετζίνα που πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Εντζο Μαρέσκα ήταν ο σκόρερ για τους νικητές.
Δραματική νίκη για την Πάρμα που παλεύει να κρατηθεί στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "παρμέτζι" στο τοπικό ντέρμπι την Σιένα, έφυγαν νικητές με 2-1. Μάλιστα το "τρίποντο" ήρθε στο 90' με γκολ του Μάρκο Μπρεσιάνο.
Εχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στις ευρωπαϊκές θέσεις η Μπολώνια. Οι "ροσομπλού" έμειναν στο 1-1 με την Μόντενα που εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 32' ύστερα από αποβολή του Κολούτσι.


Την Κυριακή

Ακόμα ένα βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Λάτσιο, που επιβλήθηκε με 3-0 επί της Εμπολι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι χάρη σε τέρματα των Κόουτο, Ζόυρι και Σταμ, στο 5', 45' και 71' αντίστοιχα δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή στην αντίπαλο της να αμφισβητήσει την υπεροχή της.

Στο 2ο παιχνίδι του Σαββάτου η Περούτζια γνώρισε άλλη μία ήττα στο Καμπιονάτο. Η ομάδα του Σέρζε Κόσμι ηττήθηκε με 2-0 από την Κιέβο στο "Ρενάτο Κούρι" και πλέον μόνο με θαύμα θα καταφέρει να σωθεί. Η Κιέβο μπορεί μετά την νίκη της να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή της έξοδο.


Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστική

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

(Olimpico)

Λάτσιο-Εμπολι 3-0

(5' Κόουτο, 45' Ζάουρι, 71' Στάμ)

(Renato Curi)

Περούτζια-Κιέβο 0-2

(67' Μπαρτζάγκλι, 90' Κοσάτο)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

(Del Conero)

Ανκόνα-Ρόμα 0-0

( Renato dall'Ara )

Μπολώνια-Μόντενα 1-1

(34' Λοκατέλι- 65' Αμορούζο)

( Mario Rigamonti )

Μπρέσια-Σαμπντόρια 1-1

(5' Καράτσιολο - 56' Ντόνι)

(Meazza)

Ιντερ-Ουντινέζε 1-2

(71' Κρουζ - 53' Πίντζι, 66' Φάβα)

( Via del Mare )

Λέτσε-Μίλαν 1-1

(19' Σεβαντόν - 52' Σεφτσένκο)

( Artemio Franchi )

Σιένα-Πάρμα 1-2

(43' Κιέζα - 58' Τζιλαρντίνο, 90' Μπρεσιάνο)

(Delle Alpi)

Γιουβέντους-Ρετζίνα 1-0

(50' Μαρέσκα)


Δείτε την βαθμολογία τoυ Campionato

News 24/7

24MEDIA NETWORK