Πλουσιότερος κατά 15εκ ο ΑΠΟΕΛ

Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι μόνο αγώνες, νίκες, ήττες, αίγλη, πρεστίζ. Τσάμπιονς Λιγκ είναι και χρήματα. Πολλά χρήματα... Ο ΑΠΟΕΛ βγήκε πιο... πλούσιος από τη φετινή του παρουσία στους ομίλους και μπορεί να κινείται και το επόμενο διάστημα πιο άνετα χάρη στα χρήματα της UEFA.

Πλουσιότερος κατά 15εκ ο ΑΠΟΕΛ

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η UEFA στην αρχή της σεζόν, με την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε 10,7 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα τονιζόταν από την UEFA ότι:

* οι 20 ομάδες που θα παίξουν στα play-off της διοργάνωσης θα πάρουν από 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

* οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους της διοργάνωσης θα πάρουν από 8,6 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη βαθμολογική του συγκομιδή ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε άλλο μισό εκατ. ευρώ, αφού "στη φάση των ομίλων, οι ομάδες θα παίρνουν ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε νίκη και μισό εκατομμύριο ευρώ για κάθε ισοπαλία".

Από εκεί και πέρα, ένα σημαντικό ποσό μπήκε στα ταμεία από τα πακέτα εισιτηρίων και τα μεμονωμένα εισιτήρια των τριών εντός έδρας αγώνων.

Για το μερίδιο που αναλογεί στον ΑΠΟΕΛ από το market pool οι "γαλαζοκίτρινοι" θα πρέπει να περιμένουν το φινάλε της σεζόν, οπότε και μοιράζει το ποσό στις ομάδες η UEFA, αφού διαφέρει κάθε χρονιά.

Συνολικά υπολογίζεται ότι στα ταμεία μπήκαν ή θα μπουν λιγότερα από 15 εκατ. ευρώ. Χρήματα πολύ σημαντικά για το παρόν και το μέλλον της ομάδας, η οποία μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της σε μία εποχή δύσκολη για τις περισσότερες ομάδες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK