Ποδαρικό στο 2004

Ποδαρικό στο 2004

Τα ψέματα τελείωσαν. Η Εθνική Ελλάδας μπαίνει από σήμερα στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο στην Πορτογαλία.Στο πρώτο φιλικό ματς μέσα στο 2004, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τεθεί αντιμέτωπο με το αντίστοιχο της Βουλγαρίας, μία ομάδα που θα δώσει και αυτή το παρών στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ, δεν θα έχει στη διάθεσή του πολλούς από τους βασικούς παίκτες που χρησιμοποίησε στην πορεία της ομάδας στα προκριματικά. Ετσι λοιπόν, από το ματς της "Λεωφόρου" (21:00) θα απουσιάσουν οι Νικολαϊδης, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Βενετίδης και Κατεργιαννάκης.

Ο αγώνας μπορεί να είναι φιλικός, αλλά κανένας από τους 19 παίκτες που επέλεξε ο 65χρονος Γερμανός, δεν θέλει να χαλάσει το αήττητο σερί των τελευταίων 13 αγώνων, που ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου 2002, με τη νίκη επί της Αρμενίας με 2-0 κι έχει φτάσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του 2003, τότε που η Ελλάδα απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Πορτογαλία, μέσα στο "σπίτι" της στο Αβέιρο.

Ο Οτο Ρεχάγκελ αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους όσους συμπεριέλαβε στην 19μελή αποστολή. Τη δική του ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει μία θέση για την Πορτογαλία, θα έχει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, θα πάρει, κατά πάσα πιθανότητα τη θέση του Ντέμη Νικολαϊδη.
Το κενό του Στέλιου Γιαννακόπουλου στη δεξιά πτέρυγα, θα κληθεί να καλύψει ένας εκ των Γιώργου Γεωργιάδη και Γιάννη Αμανατίδη. Πιθανότατα, ο Γερμανός θα παρατάξει την ομάδα με το σύστημα 4-4-2 που απέδοσε στο φιλικό της Πορτογαλίας.

Οι 19 "εκλεκτοί"

Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μπασινάς, Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός), Ζαγοράκης, Κατσουράνης, Λάκης, Τσιάρτας, Καψής (ΑΕΚ), Καφές, Γεωργιάδης (Ολυμπιακός), Δέλλας (Ρόμα), Νταμπίζας (Λέστερ), Φύσσας (Μπενφίκα), Βρύζας (Φιορεντίνα), Χαριστέας (Βέρντερ Βρέμης), Αμανατίδης (Αϊντραχτ Φρ.)

Οσον αφορά την ομάδα της Βουλγαρίας, ο Πλάμεν Μαρκόφ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μάντσεφ, Τοντόροφ και Στογιάνοφ. Στην ομάδα επιστρέφει μετά από αρκετούς μήνες ο Μίλεν Πετκόφ της ΑΕΚ. Ο Βούλγαρος τεχνικός θα στηριχτεί στους:

Μ. Πετκόφ, Πάζιν, Ι. Πετκόφ, Σ. Πετρόφ, Πέεφ, Χριστόφ, Μ. Πετρόφ, Λαζάροφ, Μπερμπάτοφ, Ζντράβκοφ, Ιβάνκοφ, Κιρίλοφ, Τοπουζάκοφ, Μπορομίροφ,Γιάντσεφ, Γιάνκοβιτς, Ντιμιτρόφ, Κρούστεφ και Καμπούροφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK