Ποδηλασία: Νεκροί οι Παντάνι και Σερμόν!

Ποδηλασία: Νεκροί οι Παντάνι και Σερμόν!
Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο σπίτι του, ο Γάλλος ποδηλάτης, Γιόχαν Σερμόν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του από φυσικά αίτια, σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της ομάδας στην οποία ανήκε ο Σερμόν, Ερνεστ Ντε Βούιστ.

Ομως, μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κόσμος της ποδηλασίας θρήνισε ακόμη ένα θύμα, αφού το απόγευμα του Σαββάτου (14/02) βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο προάστιο Λε Ρόζ του Ρίμινι, ο Μάρκο Παντάνι. Ο διευθυντής του οικήματος βρήκε το πτώμα του 34χρονου Ιταλού ποδηλάτη και ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία της περιοχής.

Ο λόγος που προκάλεσε τον θάνατό του παραμένει άγνωστος, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, δεν βρέθηκαν σημάδια βιαιοπραγίας στο πτώμα. Πλέον, το λόγο έχουν ο αρμόδιος δικαστικός αλλά και ο ιατροδικαστής.

Ο Μάρκο Παντάνι, γεννημένος στις 13 Ιανουρίου 1970 στην Τσεζένα, ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες στη δεκαετία του 90, με ειδικότητα τις αναβάσεις.
Στο παλμαρέ του είχε τις δύο νίκες στους γύρους της Γαλλίας και της Ιταλίας και μάλιστα την ίδια χρονιά, το 1998. Συνολικά, είχε 8 νίκες σε ετάπ και των δύο γύρων.

Το 1999 είχε αποβληθεί στον προτελευταίο γύρο του Giro d’Italia διότι δεν είχε περάσει στο τεστ αιματοκρίτη. Από τότε, η καριέρα του είχε συνεχώς καθοδική πορεία και μέσα σε όλα αυτά αντιμετώπιζε συνεχείς κατηγορίες για εμπλοκή σε υποθέσεις ντόπινγκ αλλά και απάτες οικονομικής φύσης.
Τον Μάιο του 2003, αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον γύρο της πατρίδας του, καταλαμβάνοντας τη 14η θέση. Λίγες μέρες αργότερα νοσηλεύτηκε σε κλινική, με τη διάγνωση ότι πάσχει από κατάθλιψη, αλλά στις 12 Ιουλίου επέστρεψε στη δράση, μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 14 Φεβρουαρίου του 2004.

News 24/7

24MEDIA NETWORK