Ποδοσφαιρική εκτόνωση που είχε ανάγκη η ΑΕΚ

Στο φιλικό με την Καλλιθέα η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να… εκτονωθεί ποδοσφαιρικά μετά από μια πραγματικά δύσκολη εβδομάδα στην οποία δοκιμάστηκαν οι αντοχές και οι σχέσεις εντός ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ποδοσφαιρική εκτόνωση που είχε ανάγκη η ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κετσπάγια παρότι στην δοκιμή της Πέμπτης έδειξε ότι προορίζει τον Ούγκο Αλμέιδα για βασικό, ξεκίνησε για πρώτη φορά -εδώ και αρκετό καιρό- τον Χρήστο Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γεωργιανός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Ντίας-Γαλανόπουλο, ενώ ο Κολοβέτσιος ξεκίνησε ήδη να αντικαθιστά τον Λέσκοτ στο πλευρό του Τσιγκρίνσκι, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί και στα επίσημα ματς που ακολουθούν, τουλάχιστον για όσο διάστημα απουσιάσει ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός.

Ο Πατρίσιο Ροντρίγκεζ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ, η οποία -κυρίως με τον πολύ καλό Αραβίδη- πίεζε ψηλά και έδειχνε φουλ διάθεση.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με πολύ μεγαλύτερο σκορ από το 0-1 με το οποίο πήγαν τελικά στην ανάπαυλα. Τα δύο δοκάρια του Αραβίδη και οι αρκετές ευκαιρίες που έχασε η «Ένωση» στο πρώτο μέρος ήταν χαρακτηριστικά ως προς την εικόνα του ματς, με δεδομένη και την επιλογή του προπονητή της Καλλιθέας, Τάκη Γκώνια να παίξει την ΑΕΚ ανοιχτά και ψηλά.

Θετικό για την ΑΕΚ ότι πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά μετά το ματς της «Ένωσης» στη Βέροια, όταν και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να στερηθεί των υπηρεσιών του ο Κετσπάγια και να αλλάξει η επιθετική εικόνα της ομάδας.

Θετική εμφάνιση και του επιθετικογενούς Ντίας, ο οποίος είναι καλύτερος από τον Ντίντακ από τη μέση και μπροστά, ωστόσο δεν φαίνεται να εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στο ανασταλτικό κομμάτι.

Σαφέστατα το τεστ της Καλλιθέας δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, αλλά όπως και να έχει ήταν μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ για να… ξεμπουκώσει προκειμένου να ηρεμήσει -επιτέλους- και να βρει τα πατήματά της. Ειδικά τώρα, από τη στιγμή που -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- η κατάσταση από άποψη προσώπων δεν αλλάζει (μέχρι νεωτέρας).

News 24/7

24MEDIA NETWORK