Ποδόσφαιρο σε καραντίνα: Βρες τους πρωτοπόρους 15 πρωταθλημάτων

Ένα κουίζ που θα τεστάρει (ή θα φρεσκάρει) τη μνήμη σου. Για να κρατηθείς σε φόρμα ενόσω το ποδόσφαιρο 'νοσεί' από κορονοϊό.

Ο Σέρχιο Ράμος και στο βάθος ο Λιονέλ Μέσι, από το τελευταίο Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στην Primera Division
Ο Σέρχιο Ράμος και στο βάθος ο Λιονέλ Μέσι, από το τελευταίο Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στην Primera Division AP PHOTO/ANDREA COMAS

2020 μ.Χ. Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη βρίσκεται υπό την κατοχή του κορονοϊού. Όλη; Όχι! Μια χώρα ανυπόταχτων Λευκορώσων αντιστέκεται ακόμη και παίζει μπάλα, με 8 ματς ανά αγωνιστική και φιλάθλους στην κερκίδα, ενόσω κάθε άλλο πρωτάθλημα της ηπείρου, από τη Βόρεια Θάλασσα ως τη Μεσόγειο, βρίσκεται στον πάγο.

Στην ελληνική Super League 1 συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας από τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος και η ολοκλήρωση της σεζόν με όσα προέβλεπε η προκήρυξη είναι σχεδόν ανέφικτη. Αντιθέτως το ενδεχόμενο της επικύρωσης της κατάταξης με τα ισχύοντα βαθμολογικά δεδομένα συγκεντρώνει πολλούς υποστηρικτές πλέον. Εναλλακτικά σχέδια αναζητούνται επίσης στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία που πλήττονται βάσανα από τη νόσο και οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη φόρμουλα που θα εφαρμοστεί για να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τις πολλές αγωνιστικές που απομένουν είναι ουτοπική.

Η UEFA διευκρίνισε πως είναι πολύ πρόωρη οποιαδήποτε απόφαση διακοπής και ζήτησε πρωταθλητές με αγωνιστικά κριτήρια, απειλώντας επί της ουσίας με αποκλεισμό τους Βέλγους, οι οποίοι στις 15 Απριλίου σκοπεύουν να ρίξουν αυλαία μοιράζοντας τίτλο και ευρωπαϊκά εισιτήρια, καθώς η σχετική εισήγηση έγινε ήδη αποδεκτή από τα μέλη της λίγκας.

Ως τις οριστικές εξελίξεις, το μόνο που μένει αναλλοίωτο είναι η παρούσα κατάσταση στους βαθμολογικούς πίνακες κάθε χώρας. Θυμάσαι αλήθεια ποια ομάδα προηγείται στα μεγάλα ή μικρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι απαντήσεις θα κρίνουν πόσο 'ζεστός' και με όρεξη για μπάλα παραμένεις ή έχεις αρχίζει να ξεχνάς τι ίσχυε μέχρι πριν από 20 ημέρες.


News 24/7

24MEDIA NETWORK