Ποδόσφαιρο στην Ευελπίδων!

Στις 12.30 η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του καθηγητή αθλητικού δικαίου Ανδρέα Μαλάτου κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ και αν γίνουν δεκτά αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων. Ζητάει νέα προσωρινή διοίκηση για να κάνει εκλογές στην Ομοσπονδία.

Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδο΄'υ Ευελπίδων την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδο΄'υ Ευελπίδων την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στο κτίριο 5 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 12.30θα παιχθεί ποδόσφαιρο!

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα και η προσωρινή διαταγή του καθηγητή αθλητικού δικαίου Ανδρέα Μαλάτου κατά της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ με την οποία ζητάειτην ακύρωση της και τον διορισμό νέα διοικούσας επιτροπής στην Ελληνική Ομοσπονδία για να την οδηγήσει σε εκλογές με βάση το νόμο3262/2004 καιπερίπου 500 εκλέκτορες και όχι 182.

Προσφυγή που εφόσον γίνει δεκτή, αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις και την αντίδραση της FIFA που δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια ενώ μια Επιτροπή την οποία η ίδια έχει ορίσει θα ακυρώνεται. Σε αυτή την περίπτωση η τιμωρία των ελληνικών ομάδων και της εθνικής είναι πολύ πιθανή.

Στην προσφυγή του ο κ. Μαλάτος υποστηρίζει μεταξύ άλλων για τον ορισμό της Επιτροπής Εξομάλυνσης από την παγκόσμια Ομοσπονδία ότι…«παραβιάζει ευθέως και προκλητικώς την έννομη και συνταγματική μας τάξη, αφού βασίζεται αποκλειστικά στις δικές της καταστατικές διατάξεις» .

Το Ηράκλειο και ο ρόλος του

Σημαντικό ρόλο θα παίξει στην υπόθεση η ΑΕ Ηρακλείου Αττικής, ως μέλος της οποίας ο Ανδρέας Μαλάτος έχει καταθέσει την προσφυγή. Για να προσφύγει κανείς στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ πρέπει να είναι μέλος σε σωματείο ή να υποστηρίζεται από Ένωση για να θεωρηθεί ότι έχει έννομο συμφέρον.

Το συγκεκριμένο σωματείο υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του διεθνούς και ελληνικού αθλητικού δικαίου έχει διαγραφεί από το μητρώο του από 1/9/2015 και αναμένεται να κάνει παρέμβαση έπειτα από αίτημα της ΕΠΟ ώστε να μπλοκάρει με αυτό τον τρόπο την προσφυγή.

Ο Ανδρέας Μαλάτος από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι έχει χαρτί στο οποίο αναφέρεται ότι είναι κανονικά μέλος της ΑΕ Ηρακλείου και έχει προαναγγείλει εκπλήξεις. Έχει προτείνει μάλιστα, εφτά άτομα μεταξύ των οποίων και τον εαυτό του για προσωρινή διοίκηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK