Πογέτ: "Σταματήστε το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέχρι να καθαρίσει το σκάνδαλο"

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στη βρετανική "SUN" ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, όπου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πογέτ: "Σταματήστε το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέχρι να καθαρίσει το σκάνδαλο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Συμφωνώ 100% με τον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι το ποδόσφαιρο έπρεπε να σταματήσει καθώς έχουμε φτάσει σε ένα όριο που είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Το λάθος ήταν που διέκοψε μόνο το Κύπελλο. Θα έπρεπε να είχε σταματήσει γενικά το ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω πως η λύση ήταν να να πάει ενάντια στις τέσσερις ομάδες που συνέχιζαν στα ημιτελικά. Δεν βγάζει κανένα νόημα. Αφού παίρνει την απόφαση να το σταματήσει, θα πρέπει να διακόψει τα πάντα", ανέφερε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική " SUN", ενώ συνέχισε λέγοντας πως:

"Υπάρχουν πολλές έρευνες που αφορούν τον Ολυμπιακό. Ακούω τους ανθρώπους που το συζητάνε. Αν έχω δει κάτι εγώ; Ας το θέσουμε έτσι. Ήταν η φάση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ; Ήταν, 100%. Αυτό συνέβη επειδή υπάρχει διαφθορά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Δεν το γνωρίζω. Εκεί θα πρέπει να σταματήσω και να αφήσω τις έρευνες να ολοκληρωθούν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάει από το κακό στο χειρότερο αν οι έρευνες δεν ολοκληρωθούν σύντομα. Το καλύτερο πράγμα θα ήταν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να μάθουμε την αλήθεια. Θα ήθελα τα δικαστήρια να είχαν συμβεί χθες, αν αυτά γίνουν".

Πογέτ: "Σταματήστε το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέχρι να καθαρίσει το σκάνδαλο"

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Premier League: "Σαν τεχνικός θέλω να βρίσκομαι πάντα στο ανώτατο επίπεδο. Θέλεις να προσπαθείς να κερδίζεις. Μετά εξαρτάται από τον σύλλογο και το πρωτάθλημα στο οποίο εργάζεσαι. Ήρθα εδώ για να ζήσω την εμπειρία εκτός Αγγλίας. Στην Αγγλία εργάστηκα ως τεχνικός μόνο στην Μπράιτον και στη Σάντερλαντ. Μέχρι σήμερα έχει πάει πολύ καλά".

Τέλος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, λέγοντας: "Δυστυχώς, τα νέα από την Ελλάδα στην Αγγλία είναι μόνο κακά. Ο καιρός είναι καλός αλλά πολλοί άνθρωποι υποφέρουν. Οι άνθρωποι μπορούν να τραβήξουν μόνο 315 λίρες τη βδομάδα από την τράπεζα. Αυτό δεν με πειράζει, αλλά με πληγώνει για εκείνους που τα χρειάζονται απεγνωσμένα.

Αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα και δημιουργεί αυτές τις αντιδράσεις που βλέπετε στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Αλλά δεν έχω δει πουθενά αλλού τέτοιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Και η χαρά που δώσαμε στους οπαδούς της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα για να καλύψουν τα βασικά έξοδά τους, κι αυτό σε κάνει περήφανο".

Photo Credits: Actionimages.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK