Ποια είναι η Λουντογκόρετς που απειλεί τον Ολυμπιακό στον γ' προκριματικό του Champions League

Μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, εύρωστη οικονομικά και ενισχυμένη μεταγραφικά η Λουντογκόρετς, δεν αποτελεί μια εύκολη λεία για τον Ολυμπιακό στη μάχη που δίνει για άλλη μία παρουσία του στους ομίλους του Champions League.

celebrates after scoring his side's first goal during the Europa League Group J soccer match between Ludogorets and Tottenham Hotspur at the Ludogorets Arena stadium in Razgrad, Bulgaria, on Thursday, Nov. 5, 2020. (AP Photo/Anton Uzunov)
celebrates after scoring his side's first goal during the Europa League Group J soccer match between Ludogorets and Tottenham Hotspur at the Ludogorets Arena stadium in Razgrad, Bulgaria, on Thursday, Nov. 5, 2020. (AP Photo/Anton Uzunov) AP PHOTO/ANTON UZUNOV

Στις 3 Αυγούστου η Λουντογκόρετς έρχεται στον Πειραιά από δύο επιτυχίες στη διαδικασία των προκριματικών γύρων του Champions League. Πιο πρόσφατα απέκλεισε τη σλοβένικη Μούρα χάρη στο 3-1 του δεύτερου αγώνα κι συνδυαστικά με το 0-0 του πρώτου πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ξέχωρα των εφετινών πεπραγμένων της, είναι μακράν της δεύτερης η πιο επιτυχημένη ομάδα της Βουλγαρίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προέρχεται από πέντε διαδοχικές παρουσίες σε ομίλους είτε Champions είτε Europa League. Είναι η δεύτερη ομάδα της γειτονικής χώρας μετά τη Λέφσκι Σόφιας που συμμετείχε στους ομίλους του Champions League (σεζόν 2014-15) και η πρώτη που συγκέντρωσε βαθμούς, πετυχαίνοντας μάλιστα νίκη.

Εκείνη τη σεζόν είχε τερματίσει μεν ουραγός με 4 βαθμούς, αλλά ήταν στο ίδιο γκρουπ με Λίβερπουλ (5), Βασιλεία (7) και Ρεάλ Μαδρίτης (18). Στη φάση των ομίλων του Champions League δεν έχει φτάσει από τη σεζόν 2016-17 (τερμάτισε τρίτη, πίσω από Άρσεναλ, Παρί και άφησε πίσω τη Βασιλεία). Πέρυσι αποκλείστηκε στον όμιλο του Europa League, στον οποίο συνυπήρξε με Λίντσερ, Τότεναμ και Αντβέρπ.

Εφέτος άρχισε την πορεία της από τον πρώτο προκριματικό γύρο, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ από τη Λευκορωσία με συνολικό σκορ 2-0 (1-0 εντός, 1-0 εκτός στη Σερβία, καθώς για λόγους ασφαλείας από τις αναταραχές στη χώρα η δεύτερη αναμέτρηση σε ουδέτερο έδαφος).

Το πρωτάθλημα το κατέκτησε με 9 βαθμούς περισσότερους από τη δεύτερη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στα playoffs πρωταθλητή (πρώτη είχε τερματίσει και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος).

Αυτή ήταν η δέκατη φορά που αναδείχθηκε πρωταθλήτριας, μετρώντας συνολικά 5 νταμπλ και 2 τρεμπλ - επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Του τεχνικού επιτελείου ηγείται από τον Γενάρη ο 44χρονος Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας με θητεία σε Γκόριτσα (Κροατία), Ρίγας (Λετονία), Ζάλγκιρις (Λιθουανία), Εκράνας (Λιθουανία), ενώ έχει καθίσει επίσης στον πάγκο της Κ-19 της Λιθουανίας.

Ενισχυμένη μεταγραφικά, κινήθηκε έντονα στο παζάρι. Στο δυναμικό της ανήκει πλέον και ο Κύπριος διεθνής επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου με θητεία σε ΑΠΟΕΛ, Κοπεγχάγη και Αστάνα. Πιο δαπανηρή κίνηση της ιστορίας της η απόκτηση του Κίριλ Ντεσπόντοβ από την Κάλιαρι. Ο 24χρονος Βούλγαρος δεξιός εξτρέμ αποκτήθηκε από την ιταλική ομάδα έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εφετινές εγχώριες υποχρεώσεις της ξεκίνησαν στις 17 Ιουλίου με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Το εμφατικό 4-0 δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Στο πρωτάθλημα 'μπήκε' με 3-1 επί της Λοκομοτίβ στο Πλόβντιβ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK