Ποιες άλλες ομάδες έχουν πάθει... Μπάγερν σε διαδικασία πέναλτι (VIDEOS)

Με αφορμή την παρωδία της Μπάγερν στη διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό του γερμανικού κυπέλλου κόντρα στην Ντόρτμουντ, το Contra.gr αναζήτησε και βρήκε αντίστοιχες περιπτώσεις που οι εκτελέσεις πέναλτι κατέληξαν σε φιάσκο.

Ποιες άλλες ομάδες έχουν πάθει... Μπάγερν σε διαδικασία πέναλτι (VIDEOS)

Η Μπάγερν αστόχησε σε τέσσερις εκτελέσεις πέναλτι κόντρα στην Ντόρτμουντ, γεγονός που κατατάσσει το συγκεκριμένο παιχνίδι στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις χειρότερες διαδικασίες πέναλτι στην ιστορία.

* Σε παρένθεση τα σκορ στη διαδικασία των πέναλτι

1985: Χάκα-Ελσίνκι (2-1)

Στον τελικό του φινλανδικού κυπέλλου το 1985, Χάκα και Ελσίνκι τέθηκαν αντιμέτωπες, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται ισόπαλο με σκορ 2-2 μετά την κανονική διάρκεια και την παράταση. Στα πέναλτι σημειώθηκε το εξής παράδοξο. Χάθηκαν και τα 7 πρώτα πέναλτι, τα επόμενα 3 ήταν εύστοχα και η Χάκα κατέκτησε την κούπα επικρατώντας με 2-1.

1986: Μπαρτσελόνα-Στεάουα Βουκουρεστίου (0-2)

Στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1986, η Μπαρτσελόνα και η Στεάουα έμειναν στο 0-0 μετά την κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης να κρίνεται στα πέναλτι. Ήταν η βραδιά του Ντουκαντάμ, ο οποίος απέκρουσε τέσσερα πέναλτι των Καταλανών δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του. Για την ιστορία η Στεάουα είχε αστοχήσει επίσης στα δύο πρώτα πέναλτι ωστόσο με δύο εύστοχες εκτελέσεις στη συνέχεια επιβλήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία με 2-0.

1991: Ίπσουιτς-Λούτον (2-1)

Σε αναμέτρηση του 1991 για το Full Members Cup, μια διοργάνωση που διεξήχθη στην Αγγλία από το 1985 έως το 1992, περίοδος στην οποία οι αγγλικές ομάδες είχαν αποκλειστεί λόγω τιμωρίας από την Ευρώπη, η Ίπσουιτς και η Λούτον μετά το ισόπαλο 1-1 στη κανονική διάρκεια του αγώνα, έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Οι δύο ομάδες αστόχησαν συνολικά σε επτά πέναλτι από τα δέκα που εκτελέστηκαν, με την Ίπσουιτς να επικρατεί 2-1, παίρνοντας την πρόκριση.

1998: Κάιζερ Τσιφς-Μαμέλοντι Σάνταουνς (2-1)

Πρόκειται για αναμέτρηση στο πλαίσιο του Νοτιοαφρικανικού Λιγκ Καπ το 1998. Οι Τσιφς επιβλήθηκαν με 2-1 μετά από 12 εκτελέσεις και εννέα χαμένα πέναλτι. Οι νικητές αστόχησαν τέσσερις φορές από την άσπρη βούλα ενώ οι ηττημένοι πέντε.

2006: Ελβετία-Ουκρανία (0-3)

Ελβετία και Ουκρανία συγκρούστηκαν στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας το 2006 και το 0-0 παρέμεινε μετά από 120 λεπτά αγώνα. Ακόμη και στη "ρώσικη ρουλέτα" όμως η Ελβετία δεν κατάφερε να σκοράρει χάνοντας και τα τρία πέναλτι που εκτέλεσε, ενώ η Ουκρανία αν δεν ευστόχησε στην πρώτη εκτέλεσή της με τον Σεφτσένκο, σκόραρε στα τρία επόμενα και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

2010: Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1)

Τον Ιανουάριο του 2014 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Σάντερλαντ κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ, με τη διαδικασία να εξελίσσεται κωμικά. Πρωταγωνιστές της ψυχοφθόρας διαδικασίας ήταν οι δύο γκολκίπερ (Ντε Χέα, Βίτο Μανόνε) και η... αστοχία. Από τα δέκα πέναλτι που εκτελέστηκαν, μόλις τα τρία ήταν εύστοχα (η Σάντερλαντ επικράτησε με 2-1). Μάλιστα η εκτέλεση του Φιλ Τζόουνς, αντί για δίχτυα, βρήκε έναν φίλαθλο στο πρόσωπο, αναγκάζοντας το αστυνομικό τμήμα του Τσάρλτον που φημίζεται για τα χιουμοριστικά tweets του να τιτιβίσει σχετικά: "Μπάλα βρέθηκε στο Τσάρλτον. Οι πρώτες έρευνες αναφέρουν πως ίσως ανήκει στον Φιλ Τζόουνς".

2011: Βραζιλία-Παραγουάη (0-2)

Στο Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής το 2011 η Βραζιλία αντιμετώπισε την Παραγουάη στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με το 0-0 μετά την κανονική διάρκεια και την παράταση να οδηγεί τις δύο ομάδες στα πέναλτι. Η "σελεσάο" απέτυχε να ευστοχήσει και στις τέσσερις εκτελέσεις που ανέλαβαν κατά σειρά οι Ελάνο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέ Σάντος και Φρεντ. Η Παραγουάη αστόχησε στην πρώτη εκτέλεσή της με τον Μπαρέτο, όμως ευστόχησε στα δύο επόμενα και με 2-0 προκρίθηκε στα ημιτελικά.

2012: Χάντερσφιλντ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (8-7)

Ο τελικός των πλέι οφ ανόδου στη League One της Αγγλίας το 2012 στο Γουέμπλεϊ (μπροστά σε 52.100 θεατές), μεταξύ της Χάντερσφιλντ και της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε στα πέναλτι μετά το 0-0 στα 120 λεπτά που προηγήθηκαν σε κανονική διάρκεια και παράταση. Η Χάντερσφιλντ αστόχησε στα πρώτα τρία πέναλτι που εκτέλεσε, η Σέφιλντ αστόχησε σε τρία από τέσσερα πρώτα πέναλτι που εκτέλεσε και διαδικασία συνεχίστηκε με την πρώτη να παίρνει τελικά την άνοδο μετά την επικράτησή της με 8-7 στη "ρώσικη ρουλέτα".

Διαδικασίες που κρίθηκαν με 1-0!

Έχουν καταγραφεί δύο περιπτώσεις σε αγώνες εθνικών ομάδων στην Ασία, στις οποίες οι νικητές επικράτησαν ευστοχώντας μόλις σε 1 πέναλτι. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ταϊλάνδη-Μπανγκλαντές και Σιγκαμπούρη-Καμπόντια στο τουρνουά "Merdeka" το 1973.

Μπόνους: Όταν χάθηκαν 63(!) πέναλτι

1998: Mickleover Lightning Blue Sox v Chellaston Boys B

Πρόκειται για αγώνα παιδικού πρωταθλήματος στο Ντέρμπι της Αγγλίας, ο οποίος έχει καταγραφεί ωστόστο στα... πρακτικά. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (1-1) και στα πέναλτι οι πιτσιρικάδες των δύο ομάδων αστόχησαν συνολικά 63 φορές στα 66 πέναλτι που εκτελέστηκαν. Μετά από 17 χρόνια κανείς δεν θυμάται την ομάδα που επικράτησε και ο λόγος είναι προφανής.

Διαβάστε ακόμη:

Αλόνσο και Λαμ μιμήθηκαν τον Τέρι (VIDEO)

Penalty report: Μουντιάλ σημαίνει πέναλτι - Γιατί έχασε το πέναλτι ο Γκέκας

News 24/7

24MEDIA NETWORK