Ποινικές διώξεις για πέντε ΠΑΕ της Super League!

Σε άσκηση ποινικής δίωξης "in rem" (αποπροσωποποίητη) κατά των ΠΑΕ Καλλονή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πλατανιάς, προχώρησε ο επικεφαλής αθλητικός εισαγγελέας, Χάρης Λακαφώσης, εξετάζοντας την ευθύνη παραγόντων και ποδοσφαιριστών των εν λόγω ομάδων σε ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια.

Ποινικές διώξεις για πέντε ΠΑΕ της Super League!

Όπως αποκάλυψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η εκπομπή "Δίκη" στον ΣΚΑΪ, ο εισαγγελέας πρωτοδικών και επικεφαλής της αθλητικής εισαγγελίας, Χάρης Λακαφώσης, αφού εξέτασε τους φακέλους με τα ύποπτα ματς της Super League που έχει στείλει τη φετινή σεζόν στη χώρα μας η UEFA, αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά πέντε ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας.

Οι διώξεις αυτές είναι –κατά τη νομική επιστήμη- «in rem», δηλαδή δεν έχουν προσωποποιηθεί οι ευθύνες, κάτι το οποίο θα προκύψει (ή δεν θα προκύψει) μετά την έρευνα του ανακριτή στον οποίο θα διαβιβαστεί η υπόθεση.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν χειραγώγηση αγώνων και σε όλες τις περιπτώσεις ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες παραγόντων και ποδοσφαιριστών.

Οι ΠΑΕ είναι οι εξής:

- ΚΑΛΛΟΝΗ: για κατ’ εξακολούθηση χειραγώγηση αγώνων και συγκεκριμένα για τα ματς: Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (Κύπελλο).

- ΟΦΗ: για πιθανή εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων στο ματς Κυπέλλου με την Καλλονή.

- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: για το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.

- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

Όπως γίνεται αντιληπτό, σε ορισμένα ματς δεν έχει κινηθεί νομική διαδικασία σε βάρος και των δύο αντιπάλων (π.χ. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας), προφανώς διότι κρίθηκε πως η ευθύνη βαραίνει τη μία εκ των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή, η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή ο οποίος και θα κρίνει ποια πρόσωπα θα καλέσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK