Ποιοι και γιατί είχαν "κόψει" τον Σιώπη!

Ο Μανώλης Σιώπης, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, είχε φύγει άρον-άρον από το λιμάνι πριν από τρία χρόνια επειδή προκαλούσε "ανορθογραφίες" στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Ποιοι τον είχαν τελειώσει από τους "ερυθρόλευκους" και με ποια δικαιολογία τον απομάκρυναν; Ο Αλέξης Βιρβίλης αποκαλύπτει...

Ποιοι και γιατί είχαν "κόψει" τον Σιώπη!

Ως άλλος... Φορτούνης αναμένεται να πιάσει λιμάνι ο Μανώλης Σιώπης το προσεχές καλοκαίρι. Ο ακρίτας χαφ (γεννημένος στις 14 Μαϊου 1994 στην Αλεξανδρούπολη) αρέσει στον Μπέντο, ο οποίος έχει ανάψει το πράσινο φως για να γυρίσει στο Ρέντη μετά τις εξαιρετικές του χρονιές στον Πανιώνιο.

Θυμίζει, λοιπόν, λίγο από Φορτούνη η ιστορία με τον 22χρονο άσο των "κυανέρυθρων". Όπως είχε απορριφθεί ο Κώστας πριν από επτά-οκτώ χρόνια(σ.σ. μεταξύ άλλων του είχαν “χρεώσει” και κάποια εξωαγωνιστικά θέματα), έτσι και ο Σιώπης έφυγε από το Ρέντη δίχως να πάρει μία ευκαιρία και με επιχειρήματα που είχαν προκαλέσε γέλιο σε ορισμένους ανθρώπους του Ολυμπιακού που πίστευαν στις ικανότητές του.

Ο Σιώπης είχε κατέβει μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη από την Αλεξανδρούπολη και είχε ξεχωρίσει με το "καλημέρα". Ο αδερφός του είναι εξτρέμ και πέρσι το καλοκαίρι έφυγε από το Ρέντη και πήγε στην Σπάρτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο δε Μανώλης έκανε "μπαμ" ότι δεν είναι ένα παιδί όπως τα άλλα.

ΤΟ "ΚΛΙΚ" ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ

Συνεσταλμένος, προσγειωμένος, "τρεχαντήρι", δουλευταράς! Είχε όλα τα στοιχεία για να κάνει "κλικ" στον Μίτσελ τον Φεβρουάριο του 2013. Τον πήρε αμέσως στην πρώτη ομάδα και το καλοκαίρι του ίδιου έτους τον φώναξε στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο Ισπανός κόουτς τον είχε από κοντά, τον γούσταρε, ασχολιόταν μαζί του, αλλά από κάποιο σημείο και μετά άρχισε να απομακρύνεται...

ΙΣΑ ΚΑΙ ΜΙΤΣΕΛ ΑΝΑΨΑΝ "ΚΟΚΚΙΝΟ"

Αφού έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, ο Μίτσελ κάθισε με τον Ισά και συζήτησαν κάποια πράγματα αναφορικά με την αποστολή που θα ταξίδευε στο Μπαντ Σένμπορν της Φρανκφούρτης για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Ισά είχε την άποψη ότι ένας τόσο κοντός ποδοσφαιριστής (σ.σ. 1.69 μ.) δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε μια τόσο νευραλγική θέση. Αναγνώριζε το ταλέντο του, αλλά το ύψος του –σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό, πρώην αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού– αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για να πάει έστω στο Μπαντ Σένμπορν.

ΤΟΝ "ΕΦΑΓΕ" ΚΑΙ Ο... ΣΑΜΑΡΗΣ

Αφήστε που εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να βγαίνει στον "αφρό" ο Ανδρέας Σάμαρης, στο ρόστερ ήταν επίσης ο Μανιάτης, ενώ υπήρχε και η επιλογή του Ντέλβιν Ντινγκά. Συν τοις άλλοις, ο Ισά είχε την άποψη ότι και ο Καρλ Μεντζανί που είχε αποκτηθεί από τη Μονακό, θα μπορούσε να βοηθήσει, όχι μόνο ως στόπερ, αλλά και ως αμυντικό χαφ. Υπήρχε... πολυκοσμία με λίγα λόγια στα χαφ, αλλά η επίσημη επιχειρηματολογία του πρώην αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού για το "κόψιμο" του Σιώπη ήταν το ύψος του!

Ο Μίτσελ τα έβαλε κάτω τα πράγματα με τον Ισά και αποφάσισαν από κοινού ότι ο Σιώπης καλό θα ήταν να πάει κάπου δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Τελικά, πήγε στον Πλατανιά.

Το καλοκαίρι του 2014 όταν ξανατέθηκε ο Σιώπης στα υπόψη του Μίτσελ και του Ισά, απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από το συγκεκριμένο δίδυμο. Παρά την άποψη που είχαν άνθρωποι της διοίκησης ότι καλό ήταν να δινόταν μία ευκαιρία στον Εβρίτη πιτσιρικά, επικράτησε η άποψη του προπονητή και του αθλητικού διευθυντή.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ

Ο Σιώπης έφυγε για τον Πανιώνιο. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της πειραϊκής ΠΑΕ θεώρησαν ότι θα ήταν αδιανόητο να μην έχουν λόγο στον Σιώπη τα επόμενα χρόνια. Τον πίστευαν τόσο πολύ που εκτιμούσαν ότι ήταν ένας μικρός "θησαυρός" τον οποίο έπρεπε να... δεσμεύσουν με κάποιο τρόπο.

Φρόντισαν, λοιπόν, να κρατήσουν ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 30%, γιατί πολύ απλά θεωρούσαν ότι αργά ή γρήγορα, θα ανάγκαζε όλο και κάποιον από τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να ασχοληθούν σοβαρά μαζί του. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν.

Δύο χρόνια αργότερα, τόσο ο Μπέντο, όσο και ο Μοντέστο εμφανίζονται να είναι θετικοί στην επιστροφή του Σιώπη στο λιμάνι το καλοκαίρι του 2017. Βέβαια, μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το έδαφος για να παίξει μπάλα στον Ολυμπιακό είναι πιο πρόσφορο από ποτέ. Κι αυτό το κέρδισε με το σπαθί του ο 22χρονος άσος, ο οποίος όσο μπόι του έλειπε, τόσο δουλειά έριξε για να αποδείξει ότι κακώς ο Μίτσελ δεν είχε ασχοληθεί λίγο παραπάνω μαζί του.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν ο Σιώπης δεν ξαναντυθεί στα ερυθρόλευκα τον προσεχή Ιούνιο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK