Ποιος είναι ο Ντουμιτρέσκου

Ποιος είναι ο Ντουμιτρέσκου
Ενας προπονητής με καριέρα 17 μηνών ανέλαβε τις τύχες της ΑΕΚ. Σε ηλικία μόλις 34 ετών (κλείνει τα 35 τον Ιούνιο), ο Ρουμάνος είναι ένα νέο όνομα στο χώρο της προπονητικής, που διαδέχεται την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ατζέντης παικτών.

Στις 27 Οκτωβρίου του 1998, είχε ιδρύσει την εταιρία του Sport & Business World Company με έδρα το Βουκουρέστι, αναλαμβάνοντας μάνατζερ ορισμένων γνωστών Ρουμάνων ποδοσφαιριστών, ανάμεσα στους οποίους ο Τσιοτσιόιου, ο Βλαντ, ο Προυνέα αλλά και ο Ερικ Λίνκαρ. Βέβαια, η καταλυτική παρουσία του Ιοάν Μπεκάλι στον τομέα της προώθησης ποδοσφαιριστών από τη Ρουμανία, δεν άφηνε στον Ντουμιτρέσκου μεγάλα περιθώρια δράσης.

Ετσι, τον Αύγουστο του 2002 ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου επέστρεψε στο διεθνές προσκήνιο, αναλαμβάνοντας προπονητής της εθνικής Ελπίδων της Ρουμανίας, με στόχο να την οδηγήσει στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004. Μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα και δύο ήττες (2-1 από τη Βοσνία στις 6/9/2002 και 1-0 από τη Νορβηγία στις 11/10/2003) ο Ντουμιτρέσκου παραιτείται. Λίγες ημέρες αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη του προσπάθεια σε συλλογικό επίπεδο, καθώς προσελήφθη από τη Μπακάου. Με 11 νίκες 5 ισοπαλίες και 12 ήττες η ομάδα κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να διασφαλίσει την παραμονή της στην Α΄ κατηγορία και να μην μπλέξει στην περιπέτεια των μπαράζ.

Παρά την αρνητική εξέλιξη (δεδομένου ότι η Μπακάου είχε τερματίσει στην έκτη θέση την προηγούμενη περίοδο, 2001-2002), η διοίκηση εξέταζε το ενδεδόμενο να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στον Ντουμιτρέσκου. Ομως, ο 34χρονος προπονητής προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και στις 12 Ιουνίου 2003 υπέγραψε στον Απόλλωνα Λεμεσού. Εκεί, ο Ρουμάνος έδειξε πολύ καλά δείγματα και η πορεία της ομάδας ήταν εξαιρετική, αφού ο Απόλλωνας ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου, μόλις μία ημέρα πριν την άφιξη του Ντουμιτρέσκου στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί το Σάββατο η ομάδα της Λεμεσού έχασε 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του Παγκύπριου πρωταθλήματος και έμεινε επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή. Λίγες ώρες μετά, ο Ντουμιτρέσκου "πετούσε" για Αθήνα, για να παρακολουθήσει τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1. Ηταν κι η πρώτη "γεύση" που πήρε από τη νέα του ομάδα.

ΤΟ WHO IS WHO

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1969 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Το όνομα της συζύγου του είναι Λετίτσια και των παιδιών Ντάνι, Σίκο και Ίλιε.

Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής:

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
Αμέρικα (Μεξικό)
Ατλάντε (Μεξικό)




Επιτεύγματα:

5 εθνικά πρωταθλήματα
4 Κύπελλα Ρουμανίας εθνικής κατηγορίας
1 συμμετοχή σε τελικό του Champions League
3 συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο
1 συμμετοχή στο Euro ‘96
Συνολικά έχει 63 διεθνείς συμμετοχές και έχει σημειώσει 22 τέρματα




Η καριέρα του ως προπονητής:

OTELUL GALATI
F.C.M. BRASOV
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΠΙΔΩΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
FCM BACAU
ΑΛΚΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ




News 24/7

24MEDIA NETWORK