Ποιος Λουκακού; Το VAR στο οφσάιντ του Μάτα έκλεψε την παράσταση!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στους "8" του FA Cup με δύο γκολ του Λουκακού, όμως η φάση που συγκέντρωσε πάνω της όλα τα βλέμματα ήταν ένα οφσάιντ του Μάτα λόγω VAR!

Manchester United's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side third goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Everton at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Romelu Lukaku celebrates after scoring his side third goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Everton at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Στην Premier League δεν έχουν ακόμα VAR (θα κάνει... ντεμπούτο από την αρχή της νέας αγωνιστικής σεζόν) όμως δοκιμάζεται εδώ και λίγο καιρό σε ματς για το Κύπελλο Αγγλίας και το League Cup και στον σαββατιάτικο αγώνα της Χάντερσφιλντ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να... εξοργίσει πολύ κόσμο.

Ποιος Λουκακού; Το VAR στο οφσάιντ του Μάτα έκλεψε την παράσταση!

Και αυτό γιατί αντί να στραφεί το ενδιαφέρον στον Ρομελού Λουκακού, που με τα δύο γκολ που σημείωσε (3, 55') στην έδρα της Χάντερσφιλντ οδήγησε την ομάδα του Μουρίνιο στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όλοι μιλούσαν για το σύστημα VAR που έκανε τα μαγικά του σε μία φάση με πρωταγωνιστή τον Χουάν Μάτα.

Αυτή έλαβε χώρα στο φινάλε του πρώτου μέρους όταν με τη "βοήθειά" του υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Μάτα (μετά από δύο λεπτά παύσης αγώνα), με το φίλαθλο κοινό και τους τηλεσχολιαστές να ξιφουλκούν καθώς σε μία δύσκολη φάση που κάποτε ήταν υπέρ του επιτιθέμενου τα ελάχιστα εκατοστά οφσάιντ, τώρα σταμάτησε η φάση.

Ποιος Λουκακού; Το VAR στο οφσάιντ του Μάτα έκλεψε την παράσταση!

Δεν ήταν μάλιστα μόνο αυτό, ότι δηλαδή το VAR "ακύρωσε" τον βοηθό σε μία φάση που είχε να κάνει με εκατοστά και όχι με καραμπινάτη παράβαση, αλλά το ότι οι γραμμές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν στραβές, με αποτέλεσμα να γίνει "χαμός" στα social media.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν "τι έχει να γίνει αν αυτό εφαρμοστεί σε ματς με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK