"Ποιος να νιώσει αυτά που ζούμε": Ένα παθιασμένο γράμμα στον Ολυμπιακό

Ο Γρηγόρης Μπάτης γράφει ένα γράμμα που σκέφτηκαν, αλλά μάλλον δεν έγραψαν, εκατομμύρια φίλοι του Ολυμπιακού μετά την ηρωική πρόκριση επί της Άρσεναλ. Δεν του αλλάξαμε ούτε λέξη.

"Ποιος να νιώσει αυτά που ζούμε": Ένα παθιασμένο γράμμα στον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

"Ποιος να νιώσει αυτά που ζούμε μαζί; Ποιος να καταλάβει την αιώνια εξάρτησή και την ατέρμονη αγάπη μας; Ποιος να αντιληφθεί τη τρέλα και την ευτυχία μας; Ποιος να φτάσει το μεγαλείο σου; Τι να πω και τι να εξηγήσω για όλα αυτά που σημαίνεις για εμάς; Δεν είναι η νίκη, δεν είναι η πρόκριση, είναι η φωνή μέχρι να μη μείνει ανάσα στα πνευμόνια.

Είναι η αδιάκοπη προσπάθεια, το πάθος, το κλάμα, τα δάκρυα σε χιλιάδες μάτια την ίδια ακριβώς στιγμή, η ιαχή του γκολ από εκατομμύρια ανθρώπους που όταν ενωθούν φτιάχνουν τσουνάμι ευτυχίας που διαλύει τα πάντα και το ξενύχτι χαράς σαν τον πρώτο μεθύσι, σαν μετά το πρώτο φιλί. Άλλοι κάναμε οικογένεια, έχουμε γυναίκα παιδιά και φίλους, άλλοι ζούμε σαν αιώνια παιδιά, άλλοι φύγαμε σ' άλλες χώρες και άλλοι μακριά απ' τον Πειραιά και το Καραϊσκάκη, άλλοι δεν σ' έχουμε δει ποτέ από κοντά γιατί μας χωρίζουν εκατομμύρια μίλια, άλλοι πάλι ζητάμε δανεικά για να έρθουμε κάθε Κυριακή στο γήπεδο και μπαίνουμε δύο-δύο στα τουρνικέ για να πάρουμε μια τζούρα χαράς.

Όλοι μας, μ' αυτές τις αδιανόητες διαφορές και τις παράλληλες ζωές, έχουμε όμως έναν κοινό παρανομαστή, έναν δικό μας θεό, μια δική μας κοινή αγάπη και αμαρτία, μια στιγμή ευλογίας και ξεφαντώματος, μια αιώνια γιορτή που νιώθουμε και πάλι παιδιά και πάλι ένα και πάλι και για πάντα αιώνια ορκισμένοι σε σένα. Αυτό το σκίρτημα την ημέρα του ντέρμπι, την ημέρα πριν από μεγάλα παιχνίδια όπως το χθεσινό, την ημέρα που θα ξαναμπεί σε κλειστά ή ανοιχτά γήπεδα η φανέλα με τον κόκκινο δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος κι η καρδιά μας θα χτυπά πιο δυνατά, η φωνή μας θα ενώνεται και θα σπάει κάθε υπόνοια σιωπής και θλίψης και όλοι θα 'μαστε ξανά χαρούμενοι, ευλογημένοι, ευτυχισμένοι. Θα είμαστε για σένα και θα είσαι για εμάς.

Θα σπας έστω για λίγο το γυαλί της καθημερινότητας και της ρουτίνας μας και θα σπάμε για σένα ρεκόρ ντεσιμπέλ, στα γκολ όχι μόνο που βάζεις, αλλά και σ' αυτά που δέχεσαι, γιατί ξέρουμε πως τότε μας έχεις και σ' έχουμε περισσότερο ανάγκη. Θα είμαστε οι παντοτινά γραφικοί και ρομαντικοί μιας άλλης εποχής στα μάτια των πολλών, οι ανεξήγητα σαλεμένοι για μια απλή φανέλα, για δύο μόνο χρώματα.

Θα είμαστε οι καταδικασμένοι στον έρωτά σου απ' την πρώτη φορά που σ' αντικρύσαμε και οι συνοδοιπόροι στο ταξίδι σου, είτε σε ήρεμες είτε σε φουρτουνιασμένες θάλασσες. Θα είμαστε μια στάλα, μια σταγόνα απ' τον ωκεανό αγάπης που απλώνεται μπροστά σου και θα είσαι η πέτρα που ταράζει τα νερά της μονοτονίας μας.

Έτσι ήσουν, έτσι είσαι και έτσι θα είσαι για εμάς. Ένας αιώνιος έφηβος, που θα μας κάνει να νιώθουμε έφηβοι για λίγα λεπτά, έφηβοι για πάντα. Μη ρωτάτε το γιατί. Ούτε εμείς ξέρουμε".

Σε ποια χώρα θα καταλήξει το Europa League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK