Ποιος σταρ του ποδοσφαίρου έχει το πιο δημοφιλές Instagram;

Υπάρχουν κάποια σταρ που έχουν εκατομμύρια followers στο Instagram. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που έχουν μεν, εκατομμύρια followers αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό διάδρασης με κάθε τους δημοσίευση (engagement).

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Λούις Σουάρες πανηγυρίζουν γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Λίβερπουλ
Ο Λιονέλ Μέσι και ο Λούις Σουάρες πανηγυρίζουν γκολ της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Λίβερπουλ AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στην κορυφή των social media. Το Instagram του, όπως έχουμε αναφέρει και εδώ, είναι ένα 'θησαυροφυλάκιο' από followers, οι οποίοι πέρα από τις ενημερώσεις για την αγωνιστική δράση του Κριστιάνο, γίνονται θεατές και των (πανάκριβων) δημοσιεύσεων εμπορικού χαρακτήρα, των brands που 'πουλάει' ο Κριστιάνο ως ambassador μέσα από τα πολυπληθή accounts του.

Κάπου εδώ βέβαια, γεννάται ένα ακόμα ερώτημα: Ο καθένας μας μπορεί να κάνει follow μια σελίδα στο Instagram, αλλά πόσο συμμετέχει (σχόλια, reactions, κλπ) στη δράση αυτής; Στα social media εν έτει 2019, υπάρχουν εκατομμύρια bits πληροφορίας, εκατοντάδες σελίδες που προσφέρουν κάτι πρωτογενές ή κάτι που γενικά τραβάει την προσοχή μας. Σήμερα μπορεί να είναι μια σελίδα για το NBA στα 90s, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη για τα φινάλε αγαπημένων ελληνικών τηλεοπτικών σειρών. Η σταθερή διάδραση με ένα συγκεκριμένο page είναι κάτι που συμβαίνει ολοένα και πιο δύσκολα και συνήθως συνιστά απόδειξη πως το περιεχόμενο του είναι αρκετά ενδιαφέρον, επίκαιρο και κοινωνικά αποδεκτό.

Κάπου εδώ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος της ενεργούς παρουσίας ενός χρήστη των social media σε μια συγκεκριμένη σελίδα. Συγκεκριμένα, αν κοιτάξουμε πίσω τα εκατομμύρια των followers ενός δημοφιλούς προσώπου (πχ Ρονάλντο, Μέσι), θα δούμε ποσοστά διάδρασης που προκαλούν έκπληξη. Το μέγεθος στα social media δεν μετράει, όσο μετρά η παρουσία.

Ναι, Λιονέλ Μέσι, στο δικό σου Instagram page αναφερόμαστε. Όχι σε εκείνο του Κριστιάνο Ρονάλντο, που αν και πιο πολυπληθές, έχει αρκετά μικρότερο engagement, ακόμα κι από εκείνα των Χάμες Ροντρίγκες, Πολ Πογκμπά.

Θα αφήσει ο Λιονέλ Μέσι τον Πάουλο Ντιμπάλα να γίνει βασικός στην Αργεντινή; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK