Ποιους τεστάρει με Ατρόμητο ο Μοράις

Ενδεκάδα... αγώνα πρωταθλήματος δοκίμασε ο Μοράις για το κεκλεισμένων των θυρών φιλικό της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο το μεσημέρι του Σαββάτου (15:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Διαβάστε τα πλάνα του.

Ποιους τεστάρει με Ατρόμητο ο Μοράις
morais ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο περιθώριο της προπόνησης της Παρασκευής, ο Ζοζέ Μοράις έκανε μια δοκιμή 11άδας για τον σαββατιάτικο φιλικό αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, σύμφωνα με το σχήμα και τα πρόσωπα που δοκίμασε, έδειξε να προσεγγίζει το ματς σαν να είναι αγώνας πρωταθλήματος προκειμένου να δει σε -όσο το δυνατόν- πιο κανονικές συνθήκες την ομάδα του. Ο Μοράις δούλεψε αρκετά με τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» στο διάστημα της διακοπής, και το φιλικό με την ομάδα των δυτικών προαστίων αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο για να δει τι ακριβώς έχει… περάσει στην ομάδα όσο καιρό δεν παίζεται μπάλα στα ελληνικά γήπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός, στην προπόνηση της Παρασκευής έκανε μια δοκιμή προσπαθώντας να παρουσιάσει την ΑΕΚ όσο πιο… σουλουπωμένη και ανταγωνιστική γίνεται μετά τις γνωστές απουσίες που σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν.

Κεντρικό αμυντικό δίδυμο έπαιξαν οι Δημήτρης Κολοβέτσιος και Βασίλης Λαμπρόπουλος. Σαν αριστερό μπακ έπαιξε ο Ντίντακ Βιλά και στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Ροντρίγκο Γκάλο. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μοράις επανέφερε το δίδυμο Γιάκομπ Γιόχανσον-Αντρέ Σιμόες, ενώ μπροστά τους σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο έπαιξε ο Πέτρος Μάνταλος. Στο αριστερό φτερό της επίθεσης έπαιξε ο Πατρίσιο Ροντρίγκεζ, στο δεξί ο Χρήστος Αραβίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ούγκο Αλμέιδα.

ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ 4-3-3 ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΔΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙ

Ο Μοράις παρότι έχει δύο διαθέσιμους επιθετικούς που προορίζονται ως βασικοί στο φιλικό με τους Περιστεριώτες, δεν δοκίμασε το 4-4-2, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της δοκιμής, κάτι που αναμένεται να κάνει και στο ματς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν αποκλείεται να το γυρίσει σε 4-4-2 ο Μοράις, αφού πάντα έχει κατά νου το ενδεχόμενο να παίξει με δύο φορ, δεν το απορρίπτει ποτέ αλλά δεν είναι ξεκάθαρο -για την ώρα- το αν το υπολογίζει για βασικό σύστημα ή για εναλλακτική. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δοκίμασε χθες ο Μοράις στα Σπάτα είναι το 4-3-3 που μοιάζει αρκετά (για την ακρίβεια είναι το ίδιο πράγμα) με το 4-2-3-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK