ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος παικτών – ομάδων στο Καμπιονάτο

Στα μαχαίρια βρίσκονται πλέον οι ποδοσφαιριστές με τις ομάδες στο Καμπιονάτο και υπεύθυνος γι' αυτό είναι... ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

Πόλεμος παικτών – ομάδων στο Καμπιονάτο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πραγματοποιώντας άμεσες επεμβάσεις στο φορολογικό της Ιταλίας, ακολουθώντας σε πολλά κομμάτια ρυθμίσεις που εφαρμόζονται στη χώρα μας, επέβαλε φόρο πολυτελείας στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Αυτός, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανέρχεται συνολικά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο οι ομάδες αρνούνται να πληρώσουν, ρίχνοντας το μπαλάκι στους παίκτες. Έτσι, προέκυψε πόλεμος, με τους παίκτες να απειλούν για απεργία και τον Αντρέα Γκαλιάνι, να εξηγεί: « Όσοι πολίτες κερδίζουν πάνω από 90.000 ευρώ, πληρώνουν επιπλέον 10% φορολογία. Δεν βλέπω το λόγο γιατί κάποιος που βγάζει εκατομμύρια, να μην πληρώσει αντίστοιχα. Διαφορετικά, σ’ ότι με αφορά, αν οι ποδοσφαιριστές θέλουν να πάνε σε απεργία, ας πάνε και για το υπόλοιπο της ζωής τους»!

Ο Γκαλιάνι, βέβαια, είναι ο πρόεδρος της Μίλαν, της ομάδας του Μπερλουσκόνι δηλαδή. Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιούνται στην Ιταλία, πάντως, οι περισσότεροι ξένοι παίκτες έθεσαν όρους για να πληρωθεί ο φόρος πολυτελείας από τις ομάδες με τις οποίες συμφώνησαν. Επομένως, το θέμα αφορά περισσότερο στους Ιταλούς παίκτες, οι οποίοι από πέρυσι έχουν έρθει σε αντίθεση με τη λίγκα. Τότε είχαν ανακοινώσει δύο απεργίες καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Είχαν λάβει προφορικές υποσχέσεις και δεν έκαναν πράξη την απειλή τους.

Τώρα, τι θα γίνει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ