Πόλεμος στην Ουκρανία: Το μεγάλο ταλέντο της Σαχτάρ που ζει πλέον σε μια αποθήκη με την έγκυο σύντροφό του

Πρώην προπονητής της δεύτερης ομάδας της Σαχτάρ Ντόνετσκ αποκάλυψε το δράμα του Γκεόργκι Σουντάκοφ, με τον 19χρονο ταλαντούχο επιτελικό μέσο να αναγκάζεται πλέον να κρύβεται σε καταφύγιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το μεγάλο ταλέντο της Σαχτάρ που ζει πλέον σε μια αποθήκη με την έγκυο σύντροφό του

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει στην επιφάνεια αμέτρητες προσωπικές ιστορίες, ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τη φρίκη και την αιματοχυσία, και μία τέτοια έχει ως πρωταγωνιστή τον Γκεόργκι Σουντάκοφ.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο μέσο που έκανε θραύση στην πατρίδα του με την Σαχτάρ, με τον πρώην προπονητή της Β' ομάδας των πορτοκαλί, Φερνάντο Βαλέντε, να εξομολογείται πως ο 19χρονος αναγκάζεται να κρύβεται σε καταφύγιο λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.

"Ο Σουντάκοφ είναι ένα παιδί με τεράστιες δυνατότητες, που έχει το επίπεδο να παίξει για την Μπαρτσελόνα ή τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω προπονήσει στην 20χρονη καριέρα μου και ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς που είχα ποτέ.

Στο κινητό μου έχω μια φωτογραφία πριν από την έναρξη του πολέμου, εκείνου και της κοπέλας του, που είναι έγκυος. Τώρα βρίσκεται σε ένα καταφύγιο και είναι λυπημένος", τόνισε ο Βαλέντε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων και πρόσθεσε:

"Όνειρα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, δεσμεύτηκαν σε ένα καταφύγιο για έναν παράλογο πόλεμο. Κλαίω και προσεύχομαι γι΄ αυτό το ζευγάρι και για όλους τους νεαρούς παίκτες και φίλους που άφησα πίσω σε μια Ουκρανία που με έκανε χαρούμενο για δύο χρόνια. Η καρδιά μου είναι ραγισμένη".

Σημειώνεται πως ο Βαλέντε έφυγε από τον πάγκο της Β' ομάδας της Σαχτάρ στο τέλος της περασμένης σεζόν, με τον Σουντάκοφ να κάνει ντεμπούτο με την εθνική Ουκρανίας τον Μάιο του 2021 και να μετράει συνολικά τρεις παρουσίες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK