ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολύ αισιόδοξος είναι o Παράσχος…

Πολύ αισιόδοξος είναι o Παράσχος…
Τι είπε ο Γιώργος Παράσχος; Στην πέμπτη θέση στοχεύει ο ΠΑΟΚ και στην πρόκριση στο κύπελλο; Πολύ αισιόδοξος είναι… Με το ζόρι ο Δικέφαλος πήρε ισοπαλία από τον προτελευταίο Εργοτέλη, τελειώνοντας το ματς χωρίς ευκαιρία. Και φέτος όσες ομάδες παλεύουν για το ΟΥΕΦΑ, ταυτόχρονα παλεύουν και για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο ΠΑΟΚ μόνο λόγω φανέλας θεωρητικά μπορεί να εξαιρεθεί απ’ αυτή την κατηγορία. Γιατί βαθμολογικά είναι πέντε μόλις βαθμούς πάνω από τον τρίτο από το τέλος που πέφτει.

Το ντεμπούτο του Παράσχου στον πάγκο συνδυάστηκε με μία ακόμα απογοητευτική εμφάνιση του Δικέφαλου. Μάλλον ο Παράσχος πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του περί ύπαρξης «απεριόριστου ταλέντου στην ομάδα».

Με το 3-5-2 (Μπαρκαουάν, Μέγκαχεντ, Μελίσσης οι τρεις στόπερ στην ευθεία) έκλεισε τους χώρους στην άμυνα και ανάγκασε τους παίκτες του Εργοτέλη να απειλούν μόνο με σουτ έξω από την περιοχή τα οποία εύκολα ή δύσκολα απέκρουε ο Φερναντέζ. Αλλά από την μέση και μπροστά ο ΠΑΟΚ ήταν σκέτη… απελπισία.

Οι κεντρώοι του δεν… υπήρχαν στο γήπεδο με αποτέλεσμα να έχει εμφανέστατο πρόβλημα αγωνιστικής ανάπτυξης. Ο Μίετσελ με τον Τόργκελε περίμεναν ως συνήθως καμία «γιόμα» για να πάρουν την μπάλα.

Τα λάθη του Παράσχου

Ο Παράσχος έκανε λάθος αφήνοντας να παίξει σε όλο το παιχνίδι ο νεαρός Μουμίν που τραυματίστηκε και αγωνιζόταν με μπαταρισμένο κεφάλι από τις αρχές του αγώνα χωρίς εμφανώς να μπορεί να αποδώσει.

Ο Ζαγοράκης που έπαιζε δεύτερο αμυντικό χαφ ήταν επίσης… εκτός αγώνα και έπρεπε επίσης να αντικατασταθεί νωρίτερα, όπως και ο Γεωργιάδης που κινούνταν στα… ρηχά νερά. Έτσι μόνο από τα πλάγια με τις κατεβασιές των Αραμπατζή και Κωνσταντινίδη προσπαθούσε να αναπτυχθεί ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Εργοτέλης θα μπορούσε να προηγηθεί στο 43΄, εάν ο διαιτητής Κοντογιαννίδης καταλόγιζε το καταφανέστατο πέναλντι στο χέρι του Μίετσελ.

Ας είναι καλά ο Φερναντέζ

Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερα, αφού ήρθε η πλήρη καθίζηση. Δεν πέρασαν το… κέντρο οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Μονότερμα έπαιζε ο Εργοτέλης που δικαιούνταν την νίκη. Ας είναι καλά ο Φερναντέζ που έσωσε πάλι την εστία του ειδικά στο φάουλ του Ζούνιορ και στην προβολή του Φραγκουλάκη στο τέλος.

Ο Ηλιάδης που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο Γκονζάλες ως συνήθως δεν… ακούμπησε μπάλα, ενώ ο Παράσχος έριξε και τον Γιασεμάκη τρίτο επιθετικό στο τελευταίο 10λεπτο, αλλά το χάλι της ομάδας του δεν βελτιώθηκε.

Η συνέχεια προβλέπεται πολύ δύσκολη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK