Poll: Είναι ο Λιονέλ Μέσι ο καλύτερος εκτελεστής φάουλ;

Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να εκτελεί τους αντίπαλους τερματοφύλακες με αριστουργηματικά χτυπήματα φάουλ, οι φίλαθλοι παραληρούν και τα στατιστικά σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Ο Αργεντινός έχει βάλει περισσότερα γκολ με φάουλ απ' όλους τους "μεγάλους" τα τέσσερα τελευταία χρόνια και το ερώτηση έχει ως εξής: Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών;

FC Barcelona's Lionel Messi, right, scores during the Spanish La Liga soccer match between Espanyol and FC Barcelona at RCDE stadium in Cornella Llobregat, Spain, Saturday, Dec. 8, 2018. (AP Photo/Joan Monfort)
FC Barcelona's Lionel Messi, right, scores during the Spanish La Liga soccer match between Espanyol and FC Barcelona at RCDE stadium in Cornella Llobregat, Spain, Saturday, Dec. 8, 2018. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Το παιχνίδια της Εσπανιόλ με την Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι της Ισπανίας, αλλά όταν η αναμέτρηση ξεκινάει με τον Λιονέλ Μέσι να εκτελεί στο 17ο λεπτό από στημένη μπάλα για το 1-0, ο όρος 'ντέρμπι', αρχίζει να ξεθωριάζει.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα και το έκλεισε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο (εκτέλεση φάουλ), αλλά από διαφορετικό σημείο δείχνοντας πως η πλευρά που θα στήσει τη μπάλα δεν έχει μεγάλη σημασία για τον ίδιο.

Βέβαια, η σχέση του Λέο με τα φάουλ δεν ήταν πάντα ερωτική, κάτι που είχε αναλυθεί στο Contra.gr, όταν ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο φετινό Champions League.

Παρ όλα αυτά έχει εξελιχθεί σε έναν δεινό σκόρερ όταν η μπάλα τοποθετείται έξω από τη μεγάλη περιοχή και τα 2 που πρόσθεσε στον λογαριασμό του στην αναμέτρηση με την Εσπανιόλ δημιούργησαν ένα εκπληκτικό στατιστικό.

Το 4ο γκολ της Μπασρτσελόνα ήταν το 19ο τέρμα που πετυχαίνει ο Μέσι με απευθείας χτύπημα από το 2014 και μετά.

Η ομάδα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει πετύχει περισσότερα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ είναι η Μπαρτσελόνα, επειδή φυσικά έχει τον Αργεντινό στο ρόστερ της.

Όλες οι υπόλοιποι μεγάλοι σύλλογοι των σημαντικών πρωταθλημάτων έχουν πετύχει λιγότερα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η Γιουβέντους είναι δεύτερη με 18, η Ρεάλ, η Λιόν και η Ρόμα έχουν 14, η Μπάγερν 13, η Σαμπντόρια, η Μονακό και η Παρί 12 και η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Μίλαν 11.

Είναι σίγουρα ο καλύτερος εκτελεστής αυτή την εποχή και πλέον το ερώτημα είναι αν ο Αργεντινός είναι ο καλύτερος εκτελεστής όλων των εποχών.

(AP Photo/Joan Monfort)

News 24/7

24MEDIA NETWORK