Πολύ δύσκολα με Δανία ο Χαριστέας

Η προετοιμασία της εθνικής Ελλάδος εν όψει της Μητέρας των Μαχών (Σάββατο, 21:00) με τη Δανία στη Κοπεγχάγη για τη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, συνεχίστηκε την Τρίτη. Πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Χαριστέας, λίγο καλύτερα για Φύσσα. Καψής: "Εκπροσωπούμε εκατομμύρια κόσμου και έχουμε μία αποστολή".

Πολύ δύσκολα με Δανία ο Χαριστέας

Ρεπορτάζ: Άγγελος Τόμπρος
Μία δυσάρεστη είδηση περίμενε τον Ότο Ρεχάγκελ στην προπόνηση της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με την οποία συνεχίστηκε η προετοιμασία της εθνικής Ελλάδος εν όψει του αγώνα απέναντι στη Δανία (Σάββατο, 21:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας.
Ο Άγγελος Χαριστέας, εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το χτύπημα στο κεφάλι που αποκόμισε στον εντός έδρας αγώνα του Άγιαξ με αντίπαλο την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δοκίμασε να γυμναστεί αλλά ζαλιζόταν και ως εκ τούτου εγκατέλειψε άμεσα την προσπάθεια.

Μετά τη προπόνηση, ο υψηλόσωμος στράικερ δήλωσε: " Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενα. Μέχρι το Σάββατο θα προσπαθήσω με το πρόγραμμα που ακολουθώ να είμαι έτοιμος. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα αλλά προς το παρόν είναι δύσκολο. Σημασία δεν έχει το αν αγωνιστώ αλλά η νίκη. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει. Η Δανία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αλλά και εμείς θα παλέψουμε για τη νίκη και ελπίζω να τα καταφέρουμε".

Απών από τη προπόνηση ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος δεν πρόλαβε να επιστρέψει εγκαίρως από τη Λισσαβώνα. Το θετικό είναι πως αγωνίστηκε για 25 λεπτά στο παιχνίδι της Μπενφίκα με τη Γκιμαράες το βράδυ της Δευτέρας και έχει ξεπεράσει το χτύπημα στο πέλμα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος ταλαιπωρείται από το γνωστό πρόβλημα στο γόνατο, ενώ δίχως πρόβλημα προπονήθηκε για ακόμη μία φορά ο Τραϊανός Δέλλας, αν και βέβαια είναι οφθαλμοφανές πως του λείπουν παιχνίδια και ως εκ τούτου είναι "βαρύς" στις κινήσεις του.

Συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα με την πρωινή προπόνηση της Τρίτης στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων για τον αγώνα με την αντίστοιχη της Δανίας. Ο κ. Στέλιος Αποσπόρης έχει στη διάθεσή του και τους είκοσι ποδοσφαιριστές που κάλεσε στην αποστολή της ομάδα.

Δηλώσεις σχετικά με το... ιατρικό ρεπορτάζ έκανε ο καθ' ύλην αρμόδιος, Χάρης Χριστόπουλος. Ο γιατρός των Πρωταθλητών Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: " Η περίπτωση του Άγγελου Χαριστέα επιτάσσει ειδικό πρόγραμμα το οποίο υπαγορεύει την επανένταξη με αργό ρυθμό. Είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μόνο αν είναι 100% έτοιμος ένας ποδοσφαιριστής σε τέτοιες περιπτώσεις του δίνεται η άδεια να αγωνιστεί. Σχετικά με τον Φύσσα, τα πράγματα είναι επίσης οριακά αλλά οι πιθανότητες είναι περισσότερες. Το κακό είναι πως το πρόβλημα στο γόνατο τον απασχολεί αρκετό καιρό. Ο Τραϊανός Δέλλας είναι απόλυτα έτοιμος από ιατρική σκοπιά".

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ήτοι το οικογενειακό διπλό, ο Ότο Ρεχάγκελ είδε με ικανοποίηση τον Νίκο Λυμπερόπουλο να πιάνει πολύ καλή απόδοση και με τρία τέρματα να βοηθάει στη νίκη των "βασικών" με 5-3. Στη συγκεκριμένη ομάδα, τερματοφύλακας ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ αριστερά στην άμυνα χρησιμοποιήθηκε ο Καψής, δεξιά ο Σεϊταρίδης και στο κέντρο της οι Δέλλας – Κυργιάκος.

Τη μεσαία γραμμή αποτελούσαν οι Μπασινάς, Κατσουράνης, Ζαγοράκης και Γιαννακόπουλος, με τους Βρύζα και Λυμπερόπουλο να επωμίζονται το επιθετικό βάρος.
Είναι ακόμη νωρίς να κάνουμε τις όποιες προβλέψεις για ενδεκάδα αλλά σε μία... πρώτη ανάγνωση, ίσως αυτή, σε σχήμα 5-4-1, απαρτίζεται από τους: Νικοπολίδη, Φύσσα, Σεϊταρίδη, Κατσουράνη, Καψή, Κυργιάκο, Μπασινά, Ζαγοράκη, Γιαννακόπουλο, Καραγκούνη, Λυμπερόπουλο. Περισσότερα θα διαφανούν τις επόμενες ημέρες.

Δηλώσεις και παράπονο Καψή

Μετά τη προπόνηση, δηλώσεις έκανε και ο Μιχάλης Καψής: " Το αν είμαστε έτοιμοι θα φανεί το Σάββατο. Το σίγουρο είναι πως όλοι έχουμε διάθεση. Δεν είναι όμως ώρα για μεγάλα λόγια. Θέλουμε τη νίκη και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο σκοπό μας. Έχουμε αποδείξει πως στα δύσκολα υπερβάλαμε εαυτούς και φτάσαμε στο αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία το ότι αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Θα ήταν καλό ένα γεμάτο Καραϊσκάκη αλλά και στη Κοπεγχάγη θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είχαμε πει πως μετά το ευρωπαϊκό θα ήταν μεγάλη τιμή για τον κάθε ένα από εμάς η παρουσία στη Γερμανία. Αυτό που προέχει όμως δεν είναι το προσωπικό συμφέρον αλλά το ομαδικό. Εκπροσωπούμε εκατομμύρια κόσμου. Πρέπει να παίξουμε ως πρωταθλητές Ευρώπης και να τα καταφέρουμε ".

Προηγουμένως, ο στόπερ του Ολυμπιακού εξέφρασε το παράπονό του. Εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας είχε γράψει πως το για το τέρμα που δέχθηκαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο Καζακστάν έφταιγε ο ίδιος και στο δημοσίευμα εκφραζόταν η απορία γιατί ο έμπειρος αμυντικός είναι στις επιλογές του Ρεχάγκελ. Η απάντηση του Καψή;
" Τόσα χρόνια σέβομαι τους πάντες και δεν έχω δώσει δικαίωμα. Αυτά είναι κακοήθειες. Στη συγκεκριμένη φάση δεν είχα τη παραμικρή ανάμιξη. Να γράψει κάποιος πως στο Βέλγιο έφταιγα, να το καταλάβω. Θα ήταν απόλυτα σωστό ".

** Μπορεί οι Φύσσας – Χαριστέας να είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για το ματς του Σαββάτου, αλλά το ιατρικό τιμ είναι αισιόδοξο σχετικά με τον αγώνα της μεθεπόμενης Τετάρτης απέναντι στη Γεωργία. Να σημειωθεί πως πολλά είχαν ακουστεί σχετικά με το αν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι έτοιμος ή όχι. Ο άσος του Παναθηναϊκού, έδειξε να πατάει γερά στο διπλό της Τρίτης.

** Το παρόν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά έδωσαν περί τους 200 φιλάθλους αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης.


News 24/7

24MEDIA NETWORK