Πονάει στη… μέση η ΑΕΛ, αμφίβολος ο Ιγκλέσιας
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η προετοιμασία της ΑΕΛ για την κρισιμότατη αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, αναμέτρηση την οποία οι "βυσσινί" πρέπει να νικήσουν για να ελπίζουν στην παραμονή.
ένα σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στη μεσαία γραμμή.
Ως γνωστόν ο Ματίας Ιγκλέσιας έχει “κληρονομήσει” μία κάκωση στο γόνατο από το παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής με τον Άρη, η οποία άρχισε να τον ενοχλεί έντονα την Τετάρτη, γεγονός που πονοκεφαλιάζει τον Κωστένογλου, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν υπολογίζει στη βοήθεια του τιμωρημένουΑμπουμπακαρί. Ως εκ τούτου ο Κωστένογλου έχει μείνει μ’ έναν μόνο διαθέσιμο χαφ, τον Ρομέου. Αν ο Αργεντινός ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, έχει καλώς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αποτελέσει “σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες” ο παρτενέρ του Ρομέου.
Οι σκέψεις
Είναι ενδεικτικό ότι στην παρούσα φάση η λαρισινή ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα σε δύο θέσεις που οι εναλλακτικές επιλογές είναι περιορισμένες. Σ’ αυτή του αμυντικού μέσου, αλλά και σε αυτή του δεξιού μπακ, έστω και αν ο Χουάν Βελάσκο ακολουθεί πλέον κανονικά το πρόγραμμα. Οι πρώτες σκέψεις του Κωστένογλου αναφορικά με το αρχικό του σχήμα κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν δείχνουν μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη.
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τσοντοφάλσκι, αριστερά στην άμυνα ο Βενετίδης και δεξιά ένας εκ των Μελίσση ή Ταλ. Στο κέντρο της άμυνας οι Νταμπίζας και Ταυλαρίδης, ο Ρομέου στη μεσαία γραμμή θα περιμένει τον παρτενέρ του, ενώ θα έχει μπροστά του τους Πανκράτ, Μετίν και Τσιμπάμπα. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Κουζάν.
“Ναι” στην αποχή
Οι παίκτες της ΑΕΛ αποφάσισαν πριν την έναρξη της προπόνησης να πουν “ναι” στο σχετικό αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για αποχή την επόμενη αγωνιστική, 12 και 13 Μαρτίου. Έτσι το μέτωπο υπέρ της αποχής έγινε ακόμη πιο ισχυρό, μιας και ήδη έχουν απαντήσει θετικά οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ξάνθη και Ατρόμητος, ενώ εκκρεμεί η απόφαση που θα πάρουν Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής.