Πόνσε της μιας επαφής...

Ο Πόνσε έλυσε το γόρδιο δεσμό σ' ένα καθοριστικό χρονικό σημείο και η ΑΕΚ παρέσυρε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Το 4-0 έφερε το 3/3 στο πρωτάθλημα και διατήρησε την πρωταθλήτρια Ένωση στην κορυφή, πριν από το ταξίδι στο Άμστερνταμ.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι στο 45'. Ο Πανιώνιος κρατάει γερά το 0-0 απέναντι στην ΑΕΚ των 11 -αναιμικών- τελικών και ο διαιτητής Ευαγγέλου είναι έτοιμος να σφυρίξει λήξη. Ως τη στιγμή που ο Μάνταλος σεντράρει από δεξιά με το αριστερό και ο Έκι Πόνσε, φεύγοντας πίσω από τον Μπανανά και προλαβαίνοντας τον Τσιγκρίνσκι (είχε κάνει την ίδια ακριβώς κίνησης), στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του σταθερού Μανοΐλοβιτς.

Αυτό ήταν όλο! Το 1-0 έγινε 4-0 στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, διότι η βιαστική Ένωση, ένα σύνολο που θύμιζε πολύ το περυσινό του Μανόλο Χιμένεθ, είχε παραδώσει τη σκυτάλη. Είχε αντικατασταθεί από την μυαλωμένη που στην πορεία έγινε απολαυστική, σ' αυτήν δηλαδή του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Οι "κυανέρυθροι" απέτυχαν ν' αναχαιτίσουν την "κιτρινόμαυρη" ορμή και τα τρία γκολ από τον Τάσο Μπακασέτα (58'), που δεν πανηγύρισε, και τον Βίκτορα Κλωναρίδη (84', 92') συνοδεύτηκαν από δύο δοκάρια κι άλλες λοιπές ευκαιρίες. Οι 23 τελικές με τις 13 να κατευθύνονται στην εστία αποτυπώνουν την εικόνα ενός αγώνα που έγερνε εξ αρχής στη μία πλευρά, αλλά κρίθηκε όταν ο Αργεντινός "killer" άνοιξε το σκορ. Αυτό ακριβώς ζητάει και έχει ανάγκη από τον Πόνσε η ΑΕΚ. Όπως αντίστοιχα είχε πράξει στο αντίστοιχο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα εξεζητημένα ας τα κάνουν ο Μάνταλος, ο Λιβάγια, ο Μπακασέτας με το σουτ-αλφάδι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (77' Τσόσιτς), Άλεφ, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος (81' Κλωναρίδης), Πόνσε (68' Γιαννιώτας)

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Κούρντι, Μπανανά, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεϊτά (46' Πίρις), Κόρμπος, Οικονομίδης (53' Ντουρμισάι), Καμαρά (64' Τσιλούλης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK