“Πόρτα” στους ταραξίες οπαδούς
Διάταξη για την απαγόρευση της εισόδου στα γήπεδα όσων προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις στις κερκίδες, ετοιμάζει η Πολιτεία όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλήτισμού Γιώργος Αθλητισμού με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της Θεσσαλονίκης.
Διάταξη για την απαγόρευση της εισόδου στα γήπεδα όσων προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις στις κερκίδες, ετοιμάζει η Πολιτεία όπως αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλήτισμού Γιώργος Αθλητισμού με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της Θεσσαλονίκης.
Τι είπε ο κ.Ορφανός
ΓΙΑ ΒΙΑ: Ετοιμάζουμε διάταξη, που θα δίνει το δικαίωμα απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα αυτών, που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στις εξέδρες. Πρέπει να γίνει κατανοητό από κάποιους ότι, ή θα σέβονται τα δικαιώματα των υπολοίπων, γιατί αυτό είναι δημοκρατία, ή αν θεωρούν ότι είναι ένας χώρος που μπορούν να ασχημονούν, να μένουν έξω από αυτά. Είμαστε οι πολλοί και δεν εννοώ την Κυβέρνηση, αλλά όλους εκείνους που θέλουμε να πάμε στο γήπεδο, να χειροκροτήσουμε, να πανηγυρίσουμε, να κλάψουμε.
Με ρωτήσατε όμως και για τη ρήτρα της επιείκειας. Αυτό είναι στο χέρι του δικαστή. Αυτός δικάζει και κρίνει. Δεν είναι δικός μου ρόλος. Μας στενοχωρεί μια καταδίκη, όμως δε μπορούμε να ανεχτούμε ερμαφρόδιτες καταστάσεις. Δεν υπάρχει μέσος όρος. Ήδη ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στα σχολεία και να δίνουμε σωστά μηνύματα. Θα χρειαστεί χρόνος όμως, για να ετοιμάσουμε μια σωστή νέα γενιά. Έως τότε χρειάζονται αποφασιστικά μέτρα.
ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Η άποψή μου είναι ότι, δε μπορεί αυτοί που επιλέγουν τους διαιτητές, να είναι και οι κριτές τους. Δηλαδή εγώ θέλω ένα σχήμα διπλού ελέγχου. Πρέπει ο διαιτητής να μην έχει μονοδιάστατα κάποιον ανάγκη. Πρέπει να έχουμε δύο πόλους. Πιστεύω ότι πρέπει να συσταθεί ένα όργανο κοινής αποδοχής. Αν είναι τριμελές, οι δύο να προέρχονται, ένας από κάθε πλευρά, και ο τρίτος, ο αρχιδιαιτητής, να είναι κοινής αποδοχής. Έχουμε διαιτητές υψηλού επιπέδου. Το θέμα είναι να τους αφήσουμε χωρίς επιρροές να κάνουν τη δουλειά τους. Αν αυτό το πετύχουμε θα έχουμε εξουδετερώσει, ένα από τα στοιχεία της βίας στους αθλητικούς χώρους.
ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ: Η εικόνα του μπορεί να αλλάξει. Το ταλέντο και οι δυνατότητες υπάρχουν. Δεν είναι ο Ηρακλής η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Ο ποδοσφαιριστής θέλει πάντα ένα καλό λόγο και η συσπείρωση, φιλάθλων και παλαιών παραγόντων, μπορεί να αλλάξει την ψυχοσύνθεσή τους. Δυστυχώς ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια είναι μοναχικός καβαλάρης. Αλλού οι φίλαθλοι, αλλού οι παράγοντες και αλλού η ομάδα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Υπάρχουν ακόμη επτά παιχνίδια και οι δυνατότητες να βρει διέξοδο, γι’ αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια να σχεδιάσει καλύτερα το μέλλον. Όσον αφορά το γήπεδο της Μίκρας, κινήσαμε τη διαδικασία και καταφέραμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε δεκαετίες. Τώρα υπολείπεται μια υπογραφή για το κτηματολόγιο, όσον αφορά την ανταλλαγή χώρων. Οι όροι δόμησης υπάρχουν και είναι στα χέρια του Ηρακλή να σχεδιάσει το γήπεδό του.
ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΑΕ: Έχουμε μελετήσει την οικονομική κατάσταση όλων των ομάδων, που αποτελούν το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο. Το θέμα αφορά περισσότερο Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες (Α.Α.Ε.) και όχι μόνο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους. Μια ρύθμιση των χρεών, θα δώσει δυνατότητα να προσεγγίσουν επενδυτές ή και πρόσωπα που βρίσκονται στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Βλέπουμε ήδη νομοτεχνικές λεπτομέρειες για να μη βρεθούμε εκτεθειμένοι, μετά την ψήφιση της σχετική διάταξης, που θα αφορά όλες τις ομάδες που έχουν χρέη.