Πόρτο - Αρμέντια 2-3

Πόρτο - Αρμέντια 2-3
Η Αρτμέντια Πετρζάλκα παύει πλέον να είναι η άγνωστη ομάδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Μετά τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν και η σειρά των ομίλων για να…νιώσουν τους Σλοβάκους. Με μία επική ανατροπή οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βέις γύρισαν το 2-0 της Πόρτο και το έκαναν…2-3, αλώνοντας το «Ντραγκάο», με τα δύο από τα τρία τέρματα τους να αξίζουν Οσκαρ ψυχραιμίας στην εκτέλεση.

O αγώνας ήταν εξαιρετικά γρήγορος στα πρώτα του λεπτά. Η Πόρτο έψαχνε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία, με τους Ντιέγκο και Λούτσο Γκονζάλεζ να έχουν κατά κύριο λόγο τις ευκαιρίες, αλλά χωρίς να μπορούν να σκοράρουν.

Tελικά ο δεύτερος έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» σε μία φάση που ο Κουαρέσμα σέντραρε και ο Γκονζάλεζ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στην περιοχή για το 1-0. Οι «δράκοι» ευτύχησαν μάλιστα να κάνουν γρήγορα και το 2-0 με δράστη τον Ντιέγκο και όλα έδειχναν να έχουν πάρει την φυσιολογική τους ροή.

Oι Σλοβάκοι δεν παραδόθηκαν και στην εκπνοή του πρώτου μέρους πρόσθεσαν άγχος στους γηπεδούχους, σε μία φάση που ο Πέτρας βρέθηκε στην αριστερή πλευρά και αφού…χόρεψε την αντίπαλη άμυνα πλάσαρε τον Μπαϊα, ο οποίος έπεσε αντίθετα και έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Στην επανάληψη τα πάντα άλλαξαν και οι νεοφώτιστοι στον θεσμό παρουσιάστηκαν ως άλλη ομάδα. Ο Χάλεναρ, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα στο 46’ βρήκε τον Κότζακ και αυτός πέρασε τον Μπαϊα, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόβλημα να φέρει τον αγώνα στα ίσια για την ομάδα του και να αναγκάσει το κοινό του «Ντραγκάο» να αποδοκιμάσει.

Kάτι…ήξεραν οι φίλοι της Πόρτο, αφού στο 76’ οι Σλοβάκοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή και με τον Μπόρμπιλι, από κοντά, έκαναν το 2-3 και πήραν το πρώτο και πιο….γλυκό τρίποντο στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Oι συνθέσεις:

Πόρτο: Μπαϊα, Μποσίνγκβα, Ρικάρντο Κόστα (76' Αλαν), Αλβες, Σέζαρ Πεϊσότο, Ιμπσον, Ντιέγκο (76' Ούγκο Αλμέιδα), Λούτσο Γκονζάλεζ, Κουαρέσμα, ΜακΑρθι, Ζορζίνιο
Αρτμέντια: Κόμπεϊ, Μπούρακ (46' Χάλεναρ), Μπόρμπιλι, Ντούριτσα, Ούρμπανεκ, Βάλτσακ, Ντέμπναρ, Κότζακ, Φόντρεκ, Πέτρας (79' Στάνο), Χάρτινγκ (84' Ομπέρα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK