Πόρτο-Μπάγερν 3-1 (VIDEO)

Μία καταπληκτική Πόρτο εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος της Μπάγερν και τη νίκησε με 3-1 στο "Ντραγκάο" δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στη ρεβάνς του Μονάχου. Δύο γκολ ο Κουαρέσμα και ένα ο Μαρτίνες για τους "δράκους" που πετούσαν φωτιές!

Πόρτο-Μπάγερν 3-1 (VIDEO)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ούτε στα χειρότερα όνειρά του δεν θα είχε δει ο Πεπ Γκουαρδιόλα το αγωνιστικό φιάσκο της ομάδας του κατά το πρώτο δεκάλεπτο. Δύο λάθη του Τσάμπι Αλόνσο και του Ντάντε οδήγησαν σε ισάριθμα γκολ του Κουαρέσμα, στο 3ο και στο 10ο λεπτό, γεγονός που αν μην τι άλλο σόκαρε τους Βαυαρούς.

Στη φάση του 3' ο Τζάκσον Μαρτίνες έφευγε μόνος του και ανατράπηκε από τον Νόιερ (ο οποίος σωστά δεν αποβλήθηκε καθώς ο αντίπαλός του είχε ανοίξει πολύ πλάγια την μπάλα). Το πέναλτι ανέλαβε ο Κουαρέσμα και ευστόχησε. Επτά λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του πρώτου γκολ πήρε το ωραίο δώρο του Ντάντε και πλάσαρε με το εξωτερικό για το 2-0!

Η Μπάγερν επιχείρησε να ανασυνταχθεί αλλά δεν ήταν εύκολο. Η Πόρτο κάλυψε όμορφα τους χώρους ενώ στην 11άδα των Βαυαρών δεν υπήρχε ούτε ο Ριμπερί ούτε ο Ρόμπεν για να δημιουργήσουν ρήγματα με την ταχύτητά τους. Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Γερμανίας βρήκαν γκολ με τον Τιάγκο στο 28' και πήραν μία μεγάλη ανάσα για τη συνέχεια του ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν ήθελε άλλο ένα γκολ για να ισοφαρίσει και πραγματικά πίεσε γι' αυτό. Τις πραγματικά επικίνδυνες φάσεις όμως της έκανε η ταχύτατη Πόρτο που είχε πια αρκετούς χώρους στα νώτα των Γερμανών. Στο 55' ο Νόιερ χρειάστηκε να δείξει τα πλούσια προσόντα του για να γλιτώσει την ομάδα του, δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο στο 65' όταν ο Μαρτίνες έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έγραψε με στιλ το 3-1 μέσα σε αποθέωση.

Οσο και αν προσπάθησε μέχρι το τέλος η Μπάγερν, ούτε καν αξιοσημείωτες τελικές προσπάθειες δεν βρήκε. Αλλωστε σ' όλο το 90λεπτο μόλις 5 κατέγραψε η ομάδα του Γκουαρδιόλα.

MVP

Τη δεύτερη νεότητά διάγει ο Ρικάρντο Κουαρέσμα. Οχι ότι είναι πολύ μεγάλος (ούτε καν 32) αλλά όπως και να το κάνουμε η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα τα τελευταία τρία χρόνια. Κόντρα στην Μπάγερν ο Πορτογάλος στράικερ τα έκανε όλα. Σκόραρε, φόρτωσε κάρτες τους αντιπάλους του, ηγήθηκε μίας πραγματικά μεγάλης προσπάθειας.

Aδύναμος Κρίκος

Ολος ο άξονας της Μπάγερν πήρε περίπου ένα μηδενικό στο ανασταλτικό κομμάτι. Παιδικά λάθη από αμυντικά χαφ της κλάσης του Τσάμπι Αλόνσο και του Ντάντε σ' αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπονται.

Σχόλιο

Και τώρα τρέχουμε. Η Μπάγερν έχει να αποτινάξει βαρύ φορτίο από πάνω της στη ρεβάνς του Μονάχου, τα δύο γκολ χάντικαπ δεν είναι αστεία υπόθεση. Αλλωστε οι Βαυαροί μετρούν εδώ και μέρες πολλές απώλειες και σίγουρα έχουν πολλά και ποικίλα προβλήματα. Η Πόρτο έλαμψε σαν διαμάντι. Και ο προπονητής της, ο Χουλιέν Λοπετέγκι, επίσης...

Οι συνθέσεις

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες (75' Νέβες), Κουαρέσμα (84' Εβάντρο), Μπραχιμί (80' Ερνάνι), Τζάκσον Μαρτίνες.

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο (74' Μπάντστουμπερ), Λαμ, Αλκάνταρα, Μίλερ, Γκέτσε (56' Ρόντε), Λεβαντόβσκι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK