Πόρτο-Μπενφίκα: 14 χρόνια μετά...

Επρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να κερδίσει η Μπενφίκα εκτός έδρας την Πόρτο. Οι "αετοί" της Λισσαβώνας επικράτησαν στο Ντραγκάο με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής και έδειξαν για μία ακόμη φορά πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

Πόρτο-Μπενφίκα: 14 χρόνια μετά...
Επρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να κερδίσει η Μπενφίκα εκτός έδρας την Πόρτο. Οι «αετοί» της Λισσαβώνας επικράτησαν στο Ντραγκάο με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής και έδειξαν για μία ακόμη φορά πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Νούνο Γκόμεζ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα που έκριναν το νικητή. Στο 55ο λεπτό έκανε το 0-1 και στο 63ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ένα λεπτό πριν γίνει το 0-1 ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε την θέση του στον Καριάκα.

Ο διεθνής μέσος ξεκίνησε βασικός στο μεγάλο ντέρμπι ωστόσο δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα με την απόδοσή του. Αξίζει να σημειωθεί πως η Πόρτο τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Μπρούνο Αλβες –γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ- στο 80ο λεπτό. Με 10 παίκτες και η Μπενφίκα μετά από αποβολή του Κουαρέσμα στο 85ο λεπτό.

Τελευταία φορά που η Μπενφίκα κέρδισε εκτός έδρας την Πόρτο ήταν το 1991 (με το ίδιο σκορ!) όταν στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Σβεν Γκόραν Ερικσον.


Την τρίτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Τα "λιοντάρια" της πρωτεύουσας έχασαν από την Ακαντέμικα με 1-0 και πλέον βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική

Ρίο Άβε-Μπράγκα 1-2

Γκιμαράες-Νασιονάλ 0-0

Πόρτο-Μπενφίκα 0-2

Αμαδόρα-Μαρίτιμο 2-2

Πεναφιέλ-Σετουμπάλ 0-1


Λεϊρία-Πάκος Φερέιρα 3-0

Σπ. Λισαβό-Ακαντέμικα 0-1


Ναβάλ-Μπελενένσες 2-1


Μποαβίστα-Ζιλ Βιθέντε 2-0


News 24/7

24MEDIA NETWORK