Πόρτο-Ολυμπιακός: Το νομοτελειακό λάθος του Μπουχαλάκη ήρθε σε 'κακό' ματς

Ένα φτηνό λάθος του Ανδρέα Μπουχαλάκη, που ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια, έβαλε τον Ολυμπιακό στα πολύ δύσκολα από το 11'. Οι λεπτομέρειες της συνέχειας ήταν στο πλευρό των 'δράκων', έτσι οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με σκορ 2-0 από την Πόρτο στο 'Dragao' και προετοιμάζονται για τον... Γολγοθά του 'Etihad'.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο 'Dragao' με σκορ 2-0 από την Πόρτο, για την 2η αγ. των ομίλων του Champions League 2020-2021. Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης και Εμβιλά απογοητευμένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης. (EUROKINISSI)
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο 'Dragao' με σκορ 2-0 από την Πόρτο, για την 2η αγ. των ομίλων του Champions League 2020-2021. Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης και Εμβιλά απογοητευμένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης. EUROKINISSI SPORTS

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο 'Dragao' για την 2η αγωνιστική του Group C στο Champions League, με την Πόρτο να πετυχαίνει ένα γκολ στο ξεκίνημα και ένα ακόμη στο τέλος της αναμέτρησης. Ένα αποτέλεσμα που φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της μαθηματικής ακρίβειας, όπως αυτή μεταφράστηκε από το 'δράμα' του Ανδρέα Μπουχαλάκη νωρίς στο παιχνίδι. Τα παιχνίδια της μπάλας αυτά είναι, το timing ήταν πιο λάθος από ποτέ και ο χρόνος υπαγορεύει πως με τη λήξη, οι Πειαραιώτες είναι υποχρεωμένοι να στρέψουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας... Γολγοθά που ακολουθεί κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Έγινε σε 'κακό' ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με το σχήμα που προτίμησε απέναντι και στη Μαρσέιγ, με μοναδική αλλαγή τον Σισέ αντί του Μπα. Ο Αφρικανός στόπερ έμεινε στην Ελλάδα, καθώς μετά τον Καμαρά ήταν μαζί με τον Σουντανί οι παίκτες που 'χτυπήθηκαν' από τον κορονοϊό. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο για τον Ολυμπιακό, που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 11' από ένα... νομοτελειακό λάθος του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Σε μια φάση που τίποτα δεν προδίκαζε την εξέλιξη της, καθώς ήταν στα πόδια των 'ερυθρολεύκων', που επιχειρούσαν ένα build up παιχνιδιού σε χαμηλά μέτρα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση προσπάθησε να παίξει τον φάτσα παίκτη, η μπάλα γκέλαρε από το αριστερό στο δεξί και έγινε το 'κακό'. Με τον Ολιβέιρα να γυρίζει στον Φάμπιο Βιέιρα, που με το αριστερό πλάσαρε για το 1-0.

Οι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν με τον τρόπο του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζουν πάντα αυτόν τον κίνδυνο. Ένα λάθος έξω από την περιοχή συχνά μπορεί να αποβεί μοιραίο. Οι παίκτες που έχουν αυτόν τον ρόλο, να κατεβαίνουν σε χαμηλά μέτρα για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αναλαμβάνουν και το ανάλογο ρίσκο. Φτηνά λάθη, όπως αυτό του Μπουχαλάκη, έχουν κάνει, κάνουν και θα εξακολουθήσουν να κάνουν ποδοσφαιριστές πολύ πιο high profile από τον διεθνή μέσο. Το 'πρόβλημα' ήταν πως ο 27χρονος χαφ είχε πολύ καιρό να υποπέσει σε ανάλογο σφάλμα. Ή έστω να το πληρώσει. Η προηγούμενη φορά ήταν στο νικηφόρο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τον περασμένο Ιούνιο για τα playoffs της Super League. Τότε που στην εξέλιξη της φάσης ο Μπίσεσβαρ προτίμησε να σουτάρει από μακριά (στην αγκαλιά του Σα) και όχι να δώσει στον ξεμαρκάριστο Λημνιό. Νομοτελειακά, παίζοντας σε αυτό το χώρο και με αυτόν τον ρόλο, ο Μπουχαλάκης θα έπεφτε στη 'λούμπα'. Κακό ματς 'διάλεξε', από την άποψη πως σε ένα παιχνίδι με θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο, μπορεί να μη στοιχίσει. Σε τέτοιο επίπεδο ωστόσο δύσκολα υπάρχει γυρισμός. Όμως η άσχημη στιγμή δεν κοιτά ομάδες και διοργανώσεις.

Το έργο του Ολυμπιακού αυτομάτως απέκτησε πολύ μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας. Η Πόρτο γινόταν άμεσα απειλητική μόλις άλλαζε... ταχύτητα και έβρισκε χώρο, ωστόσο έστω και την ύστατη στιγμή οι Πειραιώτες έβρισκαν τη λύση για να μην μεγαλώσει το χάντικαπ. Θα μπορούσαν μάλιστα να φέρουν και το ματς στα ίσα, όταν με εξουδετερωμένο τον Μαρτσεσίν ο Βαλμπουενά πλάσαρε με λόμπα και ο Εμπεμπά έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Με τις ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0 από 11'.

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε

Άλλα χρόνια ο Ολυμπιακός θα είχε καταρρεύσει, με τέτοια αναποδιά τόσο νωρίς στην αναμέτρηση. Αυτή τη φορά όχι. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς στρίμωξαν την Πόρτο στα πρώτα 25 λεπτά του δεύτερου μέρους, την έπαιζαν στο μισό γήπεδο αλλά οι λεπτομέρειες ήταν με το μέρος των 'δράκων'. Ο Μαρτσεσίν έκανε σωτήρια επέμβαση σε πλασέ του Ραντζέλοβιτς στο 52', το σουτ του Φορτούνη κόντραρε 6 λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κέρδιζε το ένα κόρνερ πίσω από το άλλο αλλά δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί. Με τον Σεμέδο δύο φορές να αστοχεί σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής.

Για να διατηρήσει την ένταση της ομάδας του, ο Μαρτίνς ήξερε πως όφειλε να κάνει αλλαγές. Απόφαση λογική, που όμως στέρησε το μομέντουμ από τον Ολυμπιακό. Πλην του Φορτούνη, οι Βινάγκρε και Μπρούμα ήταν εκτός πνεύματος αγώνα και κλίματος ομάδας, εμφανώς δίχως ρυθμό και καλά πατήματα. Δευτερόλεπτα μετά και την είσοδο των Χασάν, Πέπε, η Πόρτο βρήκε το 2-0 με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα στο 85', κατακτώντας το πρώτο της τρίποντο στην διοργάνωση.

Η ήττα είναι ήττα και πλέον οι 'ερυθρόλευκοι' δεν έχουν παρά να ετοιμαστούν για τις δύο κολλητές 'μάχες' με την Μάντσεστερ Σίτι, αρχής γενομένης από αυτήν της 3ης Νοέμβρη στο 'Etihad'. Αν κάτι μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τη μάχη του 'Dragao', είναι το γεγονός πως δεν έχασε την γη κάτω από τα πόδια του μετά το 1-0 και είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης από το 46' μέχρι το 70'. Χωρίς αυτό το νομοτελειακό λάθος του Μπουχαλάκη -μια στιγμή από αυτές δεν θα θέλει να θυμάται συμπληρώνοντας 130 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα- τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε με 'αν' δεν γράφεται η ιστορία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK