Πότε "ήρθαν" και με ποιον "μίλησαν" οι Κινέζοι για Μπεργκ

Όλο παρασκήνιο των τελευταίων ημερών από τη νέα προσέγγιση της κινεζικής Μπεϊζίνγκ Γκουοάν για τον Σουηδό άσο έως τη "στροφή" στον Σοριάνο, η απόκτηση του οποίου έσβησε τη… φωτιά για τους "πράσινους".

Πότε "ήρθαν" και με ποιον "μίλησαν" οι Κινέζοι για Μπεργκ

Το έντονο ενδιαφέρον από την Κίνα για τον Μάρκους Μπεργκ δεν είναι κάτι… καινούργιο. Πριν από περίπου 13 μήνες άλλωστε (Φλεβάρη του ’16), η Μπεϊζίνγκ Σινόμπο Γκουοάν, είχε καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 7 εκατ. ευρώ προς τον Παναθηναϊκό η οποία είχε απορριφθεί με… συνοπτικές διαδικασίες.

Το θέμα ωστόσο, επανήλθε πολύ έντονα στο προσκήνιο για ακόμη μία φορά την περασμένη εβδομάδα, όμως το -νέο- ενδιαφέρον της κινεζικής ομάδας για τον Σουηδό άσο, "έσβησε" την ύστατη στιγμή και δεν έβαλε επιπλέον… βάσανα στον Παναθηναϊκό!

Το Contra.gr σας είχε αποκαλύψει από τις 3 Ιανουαρίου την διερευνητική κίνηση που είχε γίνει (αρχικά μέσω Ελληνα μάνατζερ) από τον κινεζικό σύλλογο για τον "King Marcus", που ήθελε να μάθει τα δεδομένα γύρω από την εργασιακή σχέση του παίκτη με τον Παναθηναϊκό. Τότε, το θέμα δεν είχε επιβεβαιωθεί (για επικοινωνιακούς λόγους), απ’ την ΠΑΕ, ωστόσο το ενδιαφέρον της Γκουοάν ήταν υπαρκτό και πολύ "ζεστό".

Απ’ τα μέσα Φεβρουαρίου Γκουοάν (που είχε φάει… πόρτα απ’ τον Μπεντέκε ο οποίος προτίμησε να μείνει στην Κρίσταλ Πάλας) συνέχισε να ψάχνει έναν έμπειρο φορ από την ευρωπαϊκή αγορά. Για να αυξήσει τις πιθανότητές της, απευθύνθηκε σε ένα πολύ γνωστό ευρωπαϊκό γραφείο μάνατζερ με έδρα το Λονδίνο και ζήτησε να της φέρει προτάσεις επιθετικών. Τότε μάλιστα, οι Κινέζοι έδωσαν και το όνομα του Μπεργκ, προκειμένου να γίνει -μέσω του γραφείου μάνατζερ πλέον- νέα και πολύ πιο επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τον Παναθηναϊκό.

Στις 22 Φεβρουαρίου, η λίστα των υποψηφίων της Γκουοάν περιελάμβανε πλέον τρία ονόματα:

1.Τον 31χρονο Ισπανό, Τζόναταν Σοριάνο της Σάλτσμπουργκ (172 γκολ σε 202 επίσημα ματς απ’ τον Ιανουάριο του ’12 με την αυστριακή ομάδα). 2.Τον 33χρονο διεθνή Αγγλο, Ντάρεν Μπεντ της Ντέρμπι Κάουντι, των 214 γκολ σε 545 ματς στα βρετανικά γήπεδο και 3.Τον Μάρκους Μπεργκ.

Απ’ τη στιγμή που ο χρόνος πίεζε, διότι το μεταγραφικό "παράθυρο" στην Κίνα έκλεινε την Τρίτη 28/2, το αγγλικό γραφείο ξεκίνησε αμέσως διερευνητικές, πρώτα απ’ όλα με τα κλαμπ για να δει τα οικονομικά δεδομένα για κάθε παίκτη. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας λοιπόν, υπήρξε προσέγγιση προς τον Νίκο Λυμπερόπουλο και ενημέρωση για την προοπτική, κατάθεσης επίσημης πρότασης απ’ την Μπεϊζίνγκ Γκουοάν στον Παναθηναϊκό για τον Μπεργκ.

Ο δε "Λύμπε" απ’ την πλευρά του, δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο απ’ το να περιμένει και να δει, αν θα μετουσιωνόταν όλο αυτό σε επίσημη πρόταση, δεδομένου ότι στο (νέο) συμβόλαιο που υπέγραψε με το "τριφύλλι" ο Μπεργκ στο τέλος Γενάρη, υπάρχει πλέον (και) ρήτρα, η οποία "ενεργοποιείται" εφόσον υπάρξει πρόταση 10 εκατ. ευρώ και άνω απ’ το εξωτερικό. Ποσό που θα μπορούσε να καλύψει η Γκουοάν, αφού εξαρχής είχε αποφασίσει να "παίξει" σ’ αυτά τα ποσά για τον επιθετικό (10 με 12 εκατ. ευρώ), προσφέροντας παράλληλα σε κάθε "υποψήφιο" διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 3,5 εκατ. ευρώ!

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της Γκουοάν, αφού συζήτησαν πλέον όλα τα δεδομένα με τον προπονητή τους Χοσέ Μανουέλ Γκονζάλεθ, αποφάσισαν να κινηθούν εντέλει για τον Σοριάνο. Τον οποίο ήθελε εξαρχής περισσότερο ο Γκονζάλεθ, προτιμώντας να έχει δίπλα του έναν συμπατριώτη του.

Ο Μπεργκ έμεινε δεύτερη επιλογή, εφόσον δεν προχωρούσε το θέμα του 31χρονου Ισπανού φορ, όμως οι διαπραγματεύσεις της Γκουοάν με τη Σάλτσμπουργκ, έβγαλαν αμέσως συμφωνία στα 10 εκατ. ευρώ κας (συν 2 εκατ. ευρώ μπόνους, εφόσον ο παίκτης συμπληρώσει 40 συμμετοχές με την κινεζική ομάδα). ΟΣοριάνο έφυγε για την Κίνα κι αυτομάτως έληξε κι ο "συναγερμός" για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τον επόμενο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK