Μέσι: Το SMS που έδιωξε τον Ζλάταν

Ο Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε μόνο ένα SMS για να μεθοδεύσει την απαξίωση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που έφερε και την απομάκρυνσή του από την Μπαρτσελόνα.

Μέσι: Το SMS που έδιωξε τον Ζλάταν

Ο Μακιαβελισμός στην πιο απλοποιημένη εκδοχή του συναντάται στα σενάρια τηλεοπτικών σειρών όπως το 'House of Cards' και συνήθως προβάλλει χαρακτήρες που ξέρουν πώς να διαβάζουν τις ανθρώπινες αδυναμίες και να τις διαχειρίζονται προς όφελός τους, προς την εκπλήρωση δικών τους εκδικητικών σκοπών και άλλων ιδιοτελών συμφερόντων. Για κάθε Φρανκ Άντεργουντ και για κάθε Κλερ όμως, υπάρχει και μια Ζόι ή ένας Νταγκ Στάμπερ.

Για τους αμύητους στο 'House of Cards', για κάθε δολοπλόκο χαρακτήρα με σχέδιο που αποδομεί τους αντιπάλους του μέχρι θανάτου, υπάρχει και κάποιος που προσπαθεί να πιαστεί από κάποιο ευκαιριακό πλεονέκτημα, για όσο αυτό αντέξει. Ο Λιονέλ Μέσι πριν από 11 χρόνια, όταν προσπάθησε να μεθοδεύσει τον παραγκωνισμό του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς από την Μπαρτσελόνα, ήταν μια δική του κατηγορία μακιαβελισμού.

Το καλοκαίρι του 2009, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε συμφωνήσει στη μεταγραφή του Σουηδού από την Ίντερ (έχοντας 66 γκολ σε 117 αγώνες), ο οποίος πήγαινε τελικά στο 'Καμπ Νόου' ως αντικαταστάτης του Σαμουέλ Ετό, με τον Καμερουνέζο επιθετικό και 46.000.000 ευρώ να καταλήγουν στους Ιταλούς. Ο Ιμπραχίμοβιτς προοριζόταν να πλαισιώσει τον Μέσι στην επίθεση της Μπαρτσελόνα, ύστερα από μια σεζόν όπου οι Μπλαουγκράνα είχαν πετύχει το τρεμπλ. Τα νέα παπούτσια του έμοιαζαν βαριά, αλλά σας παρακαλώ, για τον Ζλάταν μιλάμε, που δεν βλέπει καμία πρόκληση εκεί έξω, πέραν του να ξεπερνάει τον εαυτό του.

Το πρώτο τρίμηνο ήταν ονειρεμένο. Το ντουέτο Μέσι-Ιμπραχίμοβιτς είχε σημειώσει 20 γκολ συνολικά. Όμως, ο Αργεντινός φορ, γνωστός για την εσωστρεφή συμπεριφορά του, ένιωθε ότι επισκιαζόταν από την ισοπεδωτική παρουσία του συμπαίκτη του στο χορτάρι και την ηγετική φυσιογνωμία του εντός κι εκτός γηπέδου. Και αποφάσισε να αναλάβει δράση. Σύμφωνα με το βιβλίο 'Misterio Messi' των Σεμπαστιάν Φεστ και Αλεξάντερ Τζούλιαρντ, ο Μέσι έστειλε sms στον προπονητή του, μέσα από το λεωφορείο της αποστολής της Μπαρτσελόνα, του οποίου η ακριβής διατύπωση των λέξεων δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα, όμως το νόημα τους ήταν το εξής: "Βλέπω ότι δεν είμαι πια σημαντικός στην ομάδα, άρα...".

Στη συνέχεια, ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε να διαφοροποιεί το σύστημα της Μπαρτσελόνα, περνώντας τον Μέσι στο κέντρο της επίθεσης (όπως ο ίδιος είχε ζητήσει) και τον Σουηδός εκτοπίστηκε στις πτέρυγες, ενώ η σχέση του Καταλανού προπονητή με τον Ιμπραχίμοβιτς πέρασε από αρκετά κύματα, με αποκορύφωμα την αντικατάστασή του στον ημιτελικό του Champions League κόντρα στην Ίντερ, από τον Ζεράρ Πικέ. Ο ίδιος ο Ιμπραχίμοβιτς στην αυτοβιογραφία του έχει αναφερθεί με τα χειρότερα λόγια για τον Γκουαρδιόλα, χρησιμοποιώντας τη θρυλική παρομοίωση με τη Ferrari και το Fiat: "Όταν με αγοράζεις, αγοράζεις μια Ferrari. Αν οδηγείς μια Ferrari, της βάζεις την καλύτερη βενζίνη, μπαίνεις στον αυτοκινητόδρομο και σανιδώνεις το γκάζι. Ο Γκουαρδιόλα έβαλε ντίζελ και έκανε μια βόλτα στην εξοχή. Θα μπορούσε να έχει αγοράσει κι ένα Fiat. Ως προπονητής ήταν σπουδαίος, ως άνθρωπος, προτιμώ να μην τον σχολιάσω. Δεν είναι άντρας, αυτό έχω να πω".

Έπαθε ο Καβάνι από τον Ιμπραχίμοβιτς ότι ο Σουηδός από τον Μέσι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK